Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Вівторок, 19.03.2024, 10:32
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2016 » Травень » 6 » Які податкові пільги передбачено для учасників АТО
06:32
Які податкові пільги передбачено для учасників АТО

На веб-сайті ГУ ДФС у м. Києві розміщена узагальнююча інформація щодо пільг учасників АТО та сплати ними податків і зборів:

1. Не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу та не обкладається ПДФО сума щорічної разової грошової допомоги, яку надають учасникам АТО.

2. Не обкладаються ПДФО доходи учасника бойових дій під час АТО, отримані як благодійна допомога.

Також передбачається пільга й для самих благодійників — не оподатковуватимуть доходи, отримані ними для надання благодійної допомоги учасникам АТО.

Наприклад: фізична особа, унесена до Реєстру волонтерів антитерористичної операції, отримала кошти від населення, які передасть бійцю АТО. Ані у волонтера, ні в бійця АТО доходи у вигляді отриманих грошових коштів не обкладатимуться ПДФО.

Окрім цього, не оподатковуються доходи у вигляді благодійної допомоги, наданої міжнародними благодійними організаціями особам, що проживають на території проведення АТО, чи особам, які вимушено її покинули.

3. Особі, яка перебуває в зоні АТО, виплачують грошове забезпечення. На період перебування такої особи в зоні антитерористичної операції вся сума грошового забезпечення не підлягає обкладенню військовим збором.

4. Для учасників АТО також передбачена пільга щодо сплати земельного податку. Звільнення від сплати податку за земельні ділянки поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання в межах граничних норм, установлених ст. 281 Податкового кодексу України.

Наприклад: для будівництва індивідуальних гаражів — не більш як 0,01 гектара, а для ведення особистого селянського господарства — у розмірі не більш як 2 гектари.

5. Щодо місцевих податків, то місцевими радами можуть надаватися пільги щодо їх сплати. Так, наприклад, рішенням Київської міської ради булла встановлена пільга щодо сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для квартир/житлових будинків, що належать учасникам АТО чи сім'ям загиблих учасників.

6. Якщо особа не змогла вчасно подати податкову звітність через те, що вона перебувала в зоні АТО  чи на цій території розташоване її підприємство, вона звільняється від відповідальності, оскільки АТО є форс-мажорною обставиною. Але такий факт обов'язково повинен бути засвідчений Торгово-промисловою палатою, яка видає відповідне свідоцтво.

7. Фізичні особи — підприємці, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, призвані на військову службу під час мобілізації чи залучені до виконання обов'язків щодо мобілізації за посадами, передбаченими штатами воєнного часу, на весь період їх військової служби звільняються від обов'язку нарахування, сплати й подання податкової звітності з ПДФО та ЄСВ.

ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві

http://kyiv.sfs.gov.ua/okremi-storinki/arhiv1/247053.html

 

Переглядів: 602 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024