Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Середа, 24.04.2024, 02:25
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2016 » Липень » 28 » МІНФІН ЗАВЕРШИВ УСІ ФОРМАЛЬНОСТІ ДЛЯ ЗАПУСКУ «ЄДИНОГО ВІКНА» НА МИТНИЦІ З 1 СЕРПНЯ
07:59
МІНФІН ЗАВЕРШИВ УСІ ФОРМАЛЬНОСТІ ДЛЯ ЗАПУСКУ «ЄДИНОГО ВІКНА» НА МИТНИЦІ З 1 СЕРПНЯ

Про це повідомили у прес-службі міністерства.

Очікується, що «Єдине вікно» значно спростить та прискорить проходження митниці. Це значно полегшить ведення бізнесу.

Це сприятиме суттєвому прискоренню зовнішньоекономічних операцій – тепер у контролюючих огланів буде всього 4 години на прийняття рішення щодо здійснення відповідного виду контролю. Якщо немає рішення впродовж 4 годин, застосовується принцип «мовчазної згоди». Тобто система автоматично вважає, що відповідний контроль пройдено.

Зменшаться витрати для бізнесу – проходження митниці буде швидшим, а значить і дешевшим.

Зменшаться ризики корупції – тепер у контролюючих органів буде набагато менше можливостей для маніпуляцій.

Крім того, наголошують у міністерстві, запровадження «Єдиного вікна» на митниці сприятиме ефективному розподілу ресурсів, адже огляд товарів буде проводитися одночасно всіма контролюючими органами.

Останньою формальністю було затвердження Мінфіном переліку документів, які треба подати контролюючому органу для завершення відповідного виду державного контролю, перелік із 192 місць митного оформлення товарів, в яких буде застосовуватись система «Єдиного вікна», а також 47 пунктів пропуску з автоматизованим контролем за переміщенням радіоактивних речовин та ядерних матеріалів. Завершення даних процедур дасть можливість запустити систему за графіком, тобто вже з 1 серпня.

Ініціатива «Єдине вікно» реалізується в рамках комплексної реформи митниці. Наступними кроками буде подальше впровадження вже прийнятих рішень з удосконалення роботи митниці:

·         Запроваджено фото та відео фіксацію митних перевірок. Результат: більший контроль над працівниками митниці та зменшення корупції.

  • Введено мобільні групи та координаційний центр для контролю над митницею. Результат: раптові перевірки мобільними групами мають зменшити корупцію та зловживання на митниці.
  • Запроваджено автоматичний розподіл митних декларацій. Результат: тепер митники більше не зможуть маніпулювати документами та обирати, який товар розмитнювати. Це має значно зменшити корупцію. 

Додатково

Система «Єдине вікно» передбачає створення єдиної електронної бази даних, яка дозволяє різним службам контролю та митницям в автоматичному режимі обмінюватись інформацією про вантаж, який проходить через кордон України та про результати його державного контролю.

Рішення про запровадження «Єдиного вікна» було прийнято 25 травня 2016 року – Постанова Кабінету Міністрів України № 364 від 25.05.2016 «Деякі питання реалізації принципу «Єдиного вікна» під час здійснення митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного та інших видів державного контролю».

Цією ж Постановою затверджено Порядок інформаційного обміну між органами доходів і зборів, іншими державними органами та підприємствами за принципом «Єдиного вікна» з використанням електронних засобів передачі інформації.
 

Джерело: веб-сайт журналу «Вісник. Право знати все про податки і збори»:http://www.visnuk.com.ua/ua/news/id/3160

Переглядів: 546 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024