Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Субота, 20.04.2024, 08:43
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Грудень » 31 » Міністерство фінансів допомагає підприємцям-спрощенцям
23:23
Міністерство фінансів допомагає підприємцям-спрощенцям

Прийнятий Верховною Радою України Податковий кодекс значною мірою сприяє виконанню завдань, що стоять перед системою державних фінансів та органами державної податкової служби – забезпечити належні обсяги надходжень до державного і місцевих бюджетів і, як наслідок, вирішити питання щодо фінансування всіх соціальних та інвестиційних програм, визначених Президентом України та Урядом як пріоритетні.

 Накопичений досвід імплементації Податкового кодексу свідчить про його позитивний вплив на стабілізацію системи державних фінансів, розвиток економіки України та досягнення поставлених цілей.

 Це зумовлює необхідність вивчення Податкового кодексу широкими верствами населення, в першу чергу представниками малого та середнього бізнесу.

 Особливий резонанс у суспільстві викликали норми Податкового кодексу щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, які визначені у розділі XIV Податкового кодексу України. Даний розділ містить порядок справляння єдиного податку і застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності і набирає чинності з 1 січня 2012 р. відповідно до Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності» від 04.11.2011 № 4014-VI.

 Тому особливо актуальним є вивчення положень Податкового кодексу щодо порядку справляння єдиного податку і застосування спрощеної системи оподаткування представниками малого та середнього бізнесу, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, а також працівниками органів державної податкової служби України, які повинні не тільки знати його норми, але й правильно застосовувати їх у своїй роботі.

 На порталі Віртуального університету Міністерства фінансів України розміщено дистанційний курс з вивчення положень Податкового кодексу щодо застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності. Він передбачає ознайомлення слухачів університету з електронною версією науково-практичного коментаря до Податкового кодексу щодо порядку застосування спрощеної системі оподаткування за загальною редакцією доктора наук, професора, члена-кореспондента Національної академії наук М.Я. Азарова (керівник авторського колективу - доктор наук, професор Ф.О. Ярошенко).

 Слухачі матимуть змогу вивчити основні положення кодексу на основі електронного навчального посібника, який вміщує науково-практичні коментарі до застосування Податкового кодексу України щодо порядку застосування спрощеної системи оподаткування. З метою кращого засвоєння матеріалів до посібника включено посилання на необхідні законодавчі та нормативні документи.

www.minfin.gov.ua

 

Переглядів: 1002 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024