Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Вівторок, 19.03.2024, 09:36
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2016 » Травень » 19 » Міністерство фінансів запроваджує систему "Єдиного вікна" на митниці
11:37
Міністерство фінансів запроваджує систему "Єдиного вікна" на митниці

За дорученням Прем’єр-міністра Міністерство фінансів розробило концепцію створення та функціонування автоматизованої системи «Єдине вікно» - електронної системи обміну даними, що сприятиме спрощенню митних процедур та усуне можливості для корупційних проявів на митниці. Проект буде запроваджений на митницях України з 1 серпня 2016 року.

Міністерство фінансів продовжує працювати над реформуванням ДФС, в тому числі митних органів. У рамках цієї політики Мінфін розробив проект закону про інститут уповноважених економічних операторів (УЕО) - аналогічний тому, що функціонує в ЄС. Окрім цього, за ініціативи Мінфіну вже було запроваджено автоматичну систему розподілу митних декларацій, а також укладено ряд міжурядових Угод з міжнародними партнерами про взаємну допомогу у митній справі. Черговим кроком у цьому напрямку є запуск "Єдиного вікна" – автоматизованої системи митних послуг, що формує концептуально новий порядок взаємодії митних органів з суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД).

Система "Єдине вікно" вважається передовим сучасним інструментом спрощення та зменшення кількості митних процедур. Система передбачає створення єдиної електронної бази даних, яка дозволяє різним службам контролю та митним пунктам в автоматичному режимі обмінюватись інформацією про вантаж, який проходить через кордон України. Зокрема, розроблений Мінфіном, проект передбачає здійснення всіх видів контролю (митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного та інших видів контролю) за допомогою електронного обміну даними. Таким чином, замість печаток і штампів державних органів на паперових документах будуть проставлятись електронні відмітки в спільній базі даних.

Створення «Єдиного вікна» дозволить значно спростити митні процедури та скоротить час на їх проведення, мінімізує людський фактор при прийнятті рішень митниками та контролюючими органами, що дозволить значно знизити корупційні ризики та можливості для перевищення службових повноважень у відносинами з суб'єктами ЗЕД. У результаті, створення "Єдиного вікна" на митниці сприятиме покращенню інвестиційного клімату в Україні.

 

Проект Постанови КМУ "Деякі питання реалізації принципу «єдиного вікна» при здійсненні митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного та інших видів державного контролю"

 

 

 

18.05.2016 | 13:44 
МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249040352&cat_id=244277212

 

Переглядів: 640 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024