Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Субота, 20.04.2024, 15:38
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Серпень » 3 » ОНЛАЙН-КОНФЕРЕНЦІЯ В.О. НАЧАЛЬНИКА ГУ МІНДОХОДІВ У ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ
18:18
ОНЛАЙН-КОНФЕРЕНЦІЯ В.О. НАЧАЛЬНИКА ГУ МІНДОХОДІВ У ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

Нещодавно на веб-сайті «Інформаційна Вінниччина» відбулась онлайн-конференція в.о. начальника ГУ Міндоходів у Вінницькій області Мирослава Продана  на тему: «Податок на прибуток підприємств: податковий облік та нюанси оподаткування»

Пропонуємо Вашій увазі найбільш актуальні відповіді платникам, а з  детальним звітом можна ознайомитись на веб-сайті «Інформаційної Вінниччини» за наступним посиланням:

http://i-vin.info/interview/podatok-na-prybutok-pidpryyemstv-podatkovyy-oblik-ta-nyuansy-opodatkuvannya-3

ПИТАННЯ ТА ВІДПОВІДІ

Natali \ середа \ 11:15

Працівник нашого підприємства зараз перебуває у відрядженні терміном 25 календарних днів, з яких 18 - робочі та 7 днів - вихідні. Напередодні виплачено добові за всі 25 днів його перебування у відрядженні. Чи відноситимуться до складу витрат добові за всі 25 днів перебування працівника у відрядженні чи тільки за робочих дні?

Податок на прибуток підприємств: податковий облік та нюанси оподаткування

Доброго дня! Дякую за питання! Порядок відображення в податковому обліку платника податку на прибуток витрат на службові відрядження регламентовано пунктом 140.1.7 статті 140 Податкового кодексу України, згідно з якою до складу витрат на відрядження відносяться витрати, не підтверджені документально, на харчування та фінансування інших власних потреб фізичної особи (добові витрати), понесені у зв'язку з таким відрядженням у межах території України, але не більш як 0,2 розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, в розрахунку за кожен календарний день такого відрядження, а для відряджень за кордон - не вище 0,75 розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, в розрахунку за кожен календарний день такого відрядження.

Олена Романівна, приватне підприємство \ середа \ 11:15

Надайте, будь-ласка, відповідь на питання - у складі яких витрат відображається сума плати за землю, що сплачується за землю під офісним приміщенням, яке використовується у власній діяльності підприємства?

Податок на прибуток підприємств: податковий облік та нюанси оподаткування

Добрий день! Дякую за питання! Порядок відображення витрат в податковому обліку врегульовано положеннями Податкового кодексу України, підпунктом «в» пп. 138.10.4 якого визначено, що інші операційні витрати включають, зокрема, суми нарахованих податків та зборів, встановлених цим Кодексом. Згідно з пп. 9.1.10 та пп. 14.1.147 Податкового кодексу плата за землю належить до загальнодержавних податків. З урахуванням цього її сума в податковому обліку платника податку на прибуток включається до складу інших операційних витрат.

ТОВ »Лазурит» \ середа \ 11:15

Наше підприємство придбало основні засоби, які вже були у використанні. Чи враховується при зарахуванні на баланс строк корисного використання, встановлений попереднім власником?

Податок на прибуток підприємств: податковий облік та нюанси оподаткування

Доброго дня! Дякую за питання! Відповідно до пп. 145.1.2 п. 145.1 ст. 145 Податкового кодексу нарахування амортизації здійснюється протягом строку корисного використання (експлуатації) об'єкта, який встановлюється наказом по підприємству при визнанні цього об'єкта активом (при зарахуванні на баланс), але не менше, ніж визначено в п. 145.1 цієї статті, і призупиняється на період його виведення з експлуатації (для реконструкції, модернізації, добудови, дообладнання, консервації та інших причин) на підставі документів, які свідчать про виведення таких основних засобів з експлуатації). При визначенні строку корисного використання (експлуатації) слід ураховувати: • очікуване використання об'єкта підприємством з урахуванням його потужності або продуктивності; • фізичний та моральний знос, що передбачається; • правові або інші обмеження щодо строків використання об'єкта; • інші фактори (пп. 145.1.3 цього пункту). Придбані (самостійно виготовлені) основні засоби зараховуються на баланс платника податку за первісною вартістю (п. 146.4 ст. 146 Податкового кодексу). Таким чином, при зарахуванні на баланс основних засобів, які вже були у використанні, з метою нарахування амортизації платник податку самостійно встановлює строк корисного використання (експлуатації) об'єкта в наказі по підприємству з урахуванням його потужності або продуктивності, фізичного та морального зносу тощо. При цьому цей строк не може бути менше строку, визначеного в п. 145.1 ст. 145 Податкового кодексу.

МАРИНА \ середа \ 11:14

Ми передали в оренду машину. Хто має нараховувати амортизацію – ми чи підприємство, яке фактично нею користується?

Податок на прибуток підприємств: податковий облік та нюанси оподаткування

Доброго дня! Дякую за питання! При передачі основних засобів в оперативну оренду право власності до орендаря не переходить, тому орендодавець продовжує нараховувати амортизацію таких об'єктів та враховувати суму амортизації у складі відповідної групи витрат.

 

 

Джерело:http://i-vin.info/interview/podatok-na-prybutok-pidpryyemstv-podatkovyy-oblik-ta-nyuansy-opodatkuvannya-3

Переглядів: 785 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024