Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 19.04.2024, 20:10
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2012 » Серпень » 10 » Підписані Президентом зміни до Податкового кодексу сприятимуть розвитку підприємництва, - О. Клименко
07:51
Підписані Президентом зміни до Податкового кодексу сприятимуть розвитку підприємництва, - О. Клименко

Голова Державної податкової служби України Олександр Клименко впевнений, що підписаний Президентом України закон №5083-VI "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби і у зв'язку з проведенням адміністративної реформи в Україні" сприятиме спрощенню процедури адміністрування податків та, відповідно, створенню додаткових стимулів для активного розвитку бізнесу.

 Зокрема,  в законі  враховані  ініціативи ДПС України щодо вдосконалення спрощеної системи оподаткування за рахунок введення п’ятої та шостої груп платників єдиного податку.  Так, у п’ятій  групі «спрощенців» зможуть працювати  фізособи-підприємці, які протягом останнього календарного року мали не більше 20 найманих співробітників, а  обсяг доходу  - не більше  20 млн грн. У шостій групі працюватимуть юридичні особи, чисельність працівників яких не перевищує 50 осіб, обсяг прибутку – не більше 20 млн.грн.

 «Завдяки такій розбивці на групи та спрощенню умов ведення бізнесу у платників відпаде необхідність мінімізувати свої податкові зобов’язання. Таким чином, в якості ефекту від стимулювання розвитку бізнесу ми очікуємо на позитивну динаміку бюджетних надходжень»,  - зазначив Олександр Клименко.

 Значно спростить документообіг та дозволить планувати витрати для підприємців врахована в законі ініціатива ДПС щодо авансових платежів податку на прибуток. Підприємства з прибутком не менше 10 млн. грн. сплачуватимуть щомісяця 1/12 частину нарахованого за минулий рік податку. У випадку, якщо підприємство протягом кварталу показує збиток, воно може подати заяву,  зробити перерахунок і буде до кінця року звільнено від сплати авансових платежів.

 «Це загальноприйнята європейська практика, що дозволить зменшити кількість контактів представників бізнесу із податковою службою. Підкреслю, що авансові платежі не сплачуватимуть представники  малого та середнього бізнесу, тобто платники податку, у яких доходи не перевищують 10 млн.грн., та новостворені підприємства», - зауважив Олександр Клименко. Перевагою для цієї групи платників також є  дозвіл не подавати  податкову декларацію за календарний квартал, півріччя та дев’ять місяців, а  податок на прибуток сплачувати на підставі річної податкової декларації без сплати авансового внеску.

 Керівник податкового відомства також схвально оцінив законодавчу формалізацію розподілу повноважень між ДПСУ та Міністерством фінансів. «Європейський досвід показав, що успішною буде тільки така податкова політика, в якій функції ідеолога-організатора та виконавця чітко відокремлені одне від одного та покладені на різні установи. У наших стосунках з Мінфіном ми керувалися таким принципом більше року, і я можу тільки привітати той факт, що Верховна Рада та Президент погодилися затвердити це на рівні норм закону», - підкреслив Олександр Клименко.

Прес-служба ДПС України

 

Переглядів: 869 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024