Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 08:19
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Червень » 7 » Про обговорення податкової реформи
17:48
Про обговорення податкової реформи

  Наразі триває активна підготовка комплексних змін до Податкового кодексу України.

Відтак 4 червня ц.р. на засіданні Комісії з питань податкової політики Громадської Ради при Міністерстві доходів і зборів України, участь в якому взяли представники ФПУ, на обговорення було винесено цілий ряд питань:

1) проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу» (додається) (законопроект внесений до Верховної Ради за реєстр. № 4930).

2)    проект Концепції реформування податкової системи України (додається);

3) обговорення ключових змін у сфері трансфертного ціноутворення;

4) реформування податку на додану вартість (додається) (для обговорення даного питання Міндоходів найближчим часом планує провести круглий стіл);

5) обговорення питання створення служби фінансових розслідувань.

Особливу зацікавленість присутніх викликав так званий проект Закону про застосування податкового компромісу, до якого було багато зауважень, зокрема, щодо несистемного підходу та відсутності стратегічного бачення вирішення проблеми «податкових ям».

Нагадаємо, що основні положення законопроекту передбачають можливість звільнення від відповідальності платників податків за заниження податку на додану вартість та податку на прибуток за періоди до 2014 року за умови сплати 15% податкових зобов’язань (інші 85% податкових зобов’язань вважатимуться погашеними). Така акція буде тривати 60 днів з дня набрання чинності таким законом.

Також увагу було приділено проекту Концепції реформування податкової системи України, розробленого Мінекономрозвитку. Ключовими завданнями даного проекту є: побудова партнерських взаємовідносин між податковими органами і платниками; гармонізація бухгалтерського та податкового обліку; спрощення податкової системи; стимулювання заінтересованості органів місцевого самоврядування в економічному розвитку регіонів через спрямування частини загальнодержавних податків і зборів до місцевих бюджетів.

Наприкінці засідання присутніх, зокрема, було проінформовано про дату засідання Громадської ради при Міндоходів – 11 червня о 14 годині, а також про можливість направлення до ГР при Міндоходів зауважень та пропозицій до проектів щодо застосування податкового компромісу та Концепції реформування податкової системи України.

У разі наявності конкретних зауважень чи пропозицій до даних проектів просимо надсилати їх на електронну адресу nalog@fpsu.org.ua у строк до 13 червня ц.р.

Департамент бюджетної політики та соціального захисту ФПСУ

http://www.fpsu.org.ua/


 

Із КОНЦЕПЦІЄЮ реформування податкової системи,  Проблемами, які потребують розв’язання,

ПОРІВНЯЛЬНОЮ ТАБЛИЦЕЮ  до проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України  можна ознайомитисть на веб-сайті Федерації професійних спілок України

http://www.fpsu.org.ua/napryamki-diyalnosti/sotsialnij-zakhist/5063-na-chasi-podatkova-reforma-nabirae-znachnikh-obertiv


 

Переглядів: 871 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024