Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Середа, 24.04.2024, 07:57
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Грудень » 13 » Про ставки єдиного податку
20:57
Про ставки єдиного податку

Законом України від 04.11.11 №4014-VI „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності” визначено наступні ставки єдиного податку: для платників першої групи – у межах від 1% до 10% мінімальної заробітної плати, другої – від 2% до 20% мінімальної заробітної плати. Відсоткова ставка  єдиного  податку  для  третьої і четвертої груп платників єдиного податку встановлюється у розмірі – 3% від отриманої виручки за умови сплати ПДВ або 5% без сплати ПДВ.

Фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими,  селищними  та міськими радами для фізичних осіб - підприємців, які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць.

Додатково встановлено ставку єдиного податку для платників єдиного податку першої, другої і третьої груп у розмірі 15 %:

1. від суми перевищення граничного обсягу доходу, визначеного для першої (150 тис.грн.), другої (1 млн.грн.) та третьої (3 млн.грн.) груп;

2. від суми доходу, отриманого від провадження діяльності, не зазначеної у свідоцтві платника єдиного податку, віднесеного до першої або другої груп;

3. від суми доходу отриманого при застосуванні іншого способу розрахунків, ніж у грошовій формі;

4. від суми доходу, отриманого від здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування.

Також для платників єдиного податку четвертої групи встановлені подвійні ставки єдиного податку – 6% від отриманої виручки за умови сплати ПДВ або 10% без сплати ПДВ:

1. від суми перевищення граничного обсягу доходу, визначеного для четвертої групи (5 млн.грн.);

2. від суми доходу, отриманого при застосуванні іншого способу розрахунків, ніж у грошовій формі;

3. від суми доходу, отриманого від здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування.

 

Департамент взаємодії із засобами

масової інформації та громадськістю ДПС України

Переглядів: 1130 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024