Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 19.04.2024, 12:02
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Грудень » 2 » Реформування спрощеної системи оподаткування,обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва
08:58
Реформування спрощеної системи оподаткування,обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва

Хмільницька ОДПІ інформує, що 1 грудня в ДПА у Вінницькій області відбулась прес-конференція для ЗМІ щодо нововведень Податкового кодексу України начальника відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян  ДПА у Вінницькій області Т.В.Глімбоцької. Пропонуємо увазі платників податків прес-реліз даного заходу.

Прес–реліз

 до прес-конференції начальника відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у області Глімбоцької Таїсії Володимирівни на тему: „Реформування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва

В новий рік – з новим законом

З 1 січня 2012 року спрощена система оподаткування, обліку та звітності для суб’єктів господарювання регулюватиметься нормами розділу XІV Податкового кодексу України, оскільки з Нового року набере чинності Закон України „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності” (від 04.11.2011р. №4014-VI).

Основні нововведення нового механізму сплати єдиного податку

Більше підприємців можуть перейти на спрощенку

Суттєве збільшення обсягів річного доходу, що дає право перебувати на спрощеній системі (для приватних підприємців – з 500 тис. грн. до 3 млн.грн., для юридичних осіб – з 1 до 5 млн.грн).

Скасовано дію підпункту Податкового кодексу, згідно з яким встановлювалося обмеження щодо формування складу витрат платниками податку на прибуток при взаємовідносинах із підприємцями, які сплачують єдиний податок. З 1 січня 2012 року при придбанні товарів, робіт, послуг у підприємця, який перебуває на спрощеній системі оподаткування можна буде вартість придбаного віднести до складу витрат.

Переваг ще чимало

При розрахунку загальної кількості осіб, які перебувають у трудових відносинах з платником єдиного податку - фізичною особою, не враховуються наймані працівники, які перебувають у відпустці у зв’язку з вагітністю і пологами, а також у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею передбаченого законодавством віку.

Платники єдиного податку першої та другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом 1 календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листками) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Платники єдиного податку – фізичні особи матимуть можливість реєструватися платниками ПДВ за умови перебування в 3 групі і сплаті єдиного податку в розмірі 3% від суми отриманого доходу.

На відміну від діючого законодавства не передбачено збільшення розміру ставки податку за кожного найманого працівника.

Свідоцтва про сплату єдиного податку і патенти про сплату фіксованого податку на 2011 рік є дійсними до отримання нового Свідоцтва, виданого за новими правилами, але не пізніше ніж до 1 червня 2012 року.

Платники єдиного податку першої - третьої груп (приватні підприємці) не застосовують реєстратори розрахункових операцій.

Приватних підприємців „погрупували”

Відповідно до Закону фізичні особи - підприємці, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, поділяються на три групи:

До першої групи віднесено підприємців, які:

1.не використовують працю найманих осіб,

2. здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню,

3. обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 150 тис. грн.

Для таких підприємців встановлюється ставка податку в межах від 1% до 10% мінімальної заробітної плати (10-100 грн.).

Друга група - підприємці, що протягом календарного року

1.використовують працю не більше 10 найманих осіб

2.обсяг доходу не перевищує 1 млн. грн.,

3.здійснюють господарську діяльність:

- з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню,

- виробництво та/або продаж товарів,

- діяльність у сфері ресторанного господарства.

Ставка – від 2% до 20% мінімальної заробітної плати (20-200 грн.).

До третьої групи належать приватні підприємці,

які мають не більше 20 найманих осіб

обсяг доходу не перевищує 3 млн. грн.

Для цієї групи передбачено ставку у розмірі 3% від отриманої виручки за умови сплати ПДВ

До четвертої групи належать юридичні особи,

які мають не більше 50 найманих осіб

обсяг доходу не перевищує 5 млн. грн.

Для цієї групи передбачено ставку 5% без сплати ПДВ.

Додаткове оподаткування

Ставка податку встановлюється для платників єдиного податку першої, другої і третьої груп у розмірі 15%:

1) до суми перевищення обсягу доходу, визначеного для відповідної групи;

2) до доходу, отриманого від провадження діяльності, не зазначеної у свідоцтві платника єдиного податку, віднесеного до першої або другої груп;

3) до доходу, отриманого при застосуванні іншого способу розрахунків, ніж зазначений у цій главі;

4) до доходу, отриманого від здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування.

Податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку:

- першої групи є календарний рік.

- другої – третьої груп є календарний квартал.

Єдинників звільнили від інших податків

Платники єдиного податку звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з таких податків і зборів: податок на прибуток підприємств; ПДВ з операцій з постачання товарів та послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України (крім ПДВ, що сплачується фізичними особами та юридичними особами, які обрали ставку єдиного податку у розмірі 3 % доходу (у разі сплати ПДВ згідно з Податковим кодексом України); земельного податку, крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовуються ними для провадження господарської діяльності; збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності; збору за розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.

http://www.vinsta.gov.ua/

 

 

 

Переглядів: 1309 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024