Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 19.04.2024, 22:42
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Грудень » 19 » Щодо мінімального розміру добових витрат для працівників підприємств
09:55
Щодо мінімального розміру добових витрат для працівників підприємств

Лист ДПС України від 06.10.2011 р. N 1033/5/15-1416

Державна податкова служба України розглянула звернення, направлене Міністерством фінансів України листом від 23.09.2011 р. N 31-07230-16-18/23348, щодо мінімального розміру добових витрат для працівників підприємств, які не фінансуються (містяться) за рахунок бюджету, і повідомляє.

Відповідно до абз. 2 ст. 121 Кодексу законів про працю України встановлено, що працівникам, які направляються у відрядження, виплачуються: добові за час перебування у відрядженні, вартість проїзду до місця призначення і назад та витрати по найму житлового приміщення в порядку і розмірах, що встановлюються законодавством.

Згідно з пп. 140.1.7 п. 140.1 ст. 140 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) до складу витрат на відрядження відносяться також витрати, не підтверджені документально, на харчування та фінансування інших власних потреб фізичної особи (добові витрати), понесені у зв'язку з таким відрядженням в межах території України, але не більше 0,2 розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, у розрахунку за кожний календарний день такого відрядження, а для відряджень за кордон - не вище 0,75 розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, у розрахунку за кожний календарний день такого відрядження.

Сума добових визначається у разі відрядження:

в межах України та країн, в'їзд громадян України на територію яких не потребує наявності візи (дозволу на в'їзд), - згідно з наказом про відрядження та відповідними первинними документами;

до країн, в'їзд громадян України на територію яких здійснюється за наявності візи (дозволу на в'їзд), - згідно з наказом про відрядження та відмітками уповноваженої службової особи Державної прикордонної служби України в закордонному паспорті або документі, що його замінює.

При відсутності зазначених відповідних підтверджуючих документів, наказу або відміток уповноваженої службової особи Державної прикордонної служби України у паспорті або документі, що його замінює, сума добових не включається до складу витрат платника податку.

Слід зазначити, що Інструкція про службові відрядження в межах України та за кордон, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 13.03.98 р. N 59 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 17 березня 2011 року N 362 (зі змінами та доповненнями)), зареєстрована в Міністерстві юстиції України 31 березня 1998 року за N 218/2658, є обов'язковою для органів державної влади, підприємств, установ і організацій, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів.

Виходячи з викладеного вище розмір добових витрат для працівників підприємств, які не фінансуються (містяться) за рахунок бюджету, встановлюється відповідно до наказу про відрядження підприємства та з урахуванням вимог п. 140.1 ст. 140 Кодексу.

Заступник Голови                                                                  С.Лекарь

Переглядів: 3414 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024