Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 25.04.2024, 10:33
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Липень » 19 » Щодо витрат на відрядження платника податку на прибуток
12:32
Щодо витрат на відрядження платника податку на прибуток

Лист ДПА України від 27.04.2011 р. N 11953/7/15-0317

Про надання консультацій

Згідно пп. 139.1.12 п. 139.1 ст. 139 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) не включаються до складу витрат витрати, понесені у зв'язку із придбанням товарів (робіт, послуг) та інших матеріальних і нематеріальних активів у фізичної особи - підприємця, що сплачує єдиний податок (крім витрат, понесених у зв'язку із придбанням робіт, послуг у фізичної особи - платника єдиного податку, яка здійснює діяльність у сфері інформатизації).

Таким чином, платники податку на прибуток підприємства не мають права включати до витрат суми витрат, понесених у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) та інших матеріальних і нематеріальних активів у фізичної особи - підприємця, що сплачує єдиний податок, в тому числі витрат на проживання у готелі, власником якого є ФОП, що сплачує єдиний податок, під час відрядження працівника підприємства. При цьому, Кодексом не передбачено обмежень щодо включення до складу витрат платника податку на прибуток витрат, пов'язаних з придбанням товарів (робіт, послуг) у фізичної особи - підприємця на загальній системі оподаткування.

Що стосується витрат на проживання під час відрядження працівника підприємства, то згідно з пп. 140.1.7 п. 140.1 ст. 140 Кодексу при призначенні об'єкта оподаткування враховуються витрати на відрядження фізичних осіб, які перебувають у трудових відносинах із таким платником податку або є членами керівних органів платника податку, в межах фактичних витрат особи, яка відряджена, на проїзд (у тому числі перевезення багажу, бронювання транспортних квитків) як до місця відрядження і назад, так і за місцем відрядження (у тому числі на орендованому транспорті), оплату вартості проживання у готелях (мотелях), а також включених до таких рахунків витрат на харчування чи побутові послуги (прання, чищення, лагодження та прасування одягу, взуття чи білизни), на найм інших жилих приміщень, оплату телефонних розмов, оформлення закордонних паспортів, дозволів на в'їзд (ввіз), обов'язкове страхування, інші документально оформлені витрати, пов'язані з правилами в'їзду та перебування у місці відрядження, в тому числі будь-які збори і податки, що підлягають сплаті у зв'язку із здійсненням таких витрат.

Зазначені в частині першій цього підпункту витрати можуть бути включені до складу витрат платника податку лише за наявності підтвердних документів, що засвідчують вартість цих витрат у вигляді транспортних квитків або транспортних рахунків (багажний квитанцій), у тому числі електронних квитків за наявності посадкового талона та документа про сплату за всіма видами транспорту, в тому числі чартерних рейсів, рахунків, отриманих із готелів (мотелів) або від інших осіб, що надають послуги з розміщення та проживання фізичної особи, в тому числі бронювання місць у місцях проживання, страхових полісів тощо.

Разом з тим, у п. 6 розділу "Загальні положення" Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 13.03.98 N 59 (в редакції наказу Міністерства фінансів України від 17 березня 2011 року N 362 (із змінами та доповненнями)), зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 31 березня 1998 р. за N 218/2658 (далі - Інструкція), визначено, що керівник підприємства може встановлювати додаткові обмеження щодо сум та цілей використання коштів, наданих на відрядження: витрат на найм житлового приміщення, на побутові послуги, транспортні та інші витрати. Указані в цьому абзаці обмеження запроваджуються наказом (розпорядженням) керівника підприємства.

У цьому випадку до складу витрат підприємства включається сума витрат відрядженого працівника на проживання в розмірі, що не перевищує встановлені наказом керівника підприємства обмеження.

Заступник Голови комісії з проведення реорганізації

ДПА України, заступник Голови ДПА України                                               О. М. Любченко

 

 

Переглядів: 1262 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024