Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 19.04.2024, 21:24
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Грудень » 5 » Ви нас запитували : актуально про єдиний податок у 2012 році
09:05
Ви нас запитували : актуально про єдиний податок у 2012 році

 До якого терміну слід подати заяву, щоб перейти на спрощену систему оподаткування?

При переході на спрощену систему оподаткування з 1 січня 2012 року, враховуючи перехідні положення – заяву слід подати до 25 січня 2012 року.

В зворотному напрямку (перехід зі спрощеної системи оподаткування на загальну з 1 січня 2012 року) передбачає подання заяви не пізніше 16.12.2011 року

Чи має право платник єдиного податку проводити бартерні операції?

Ні. Законом чітко визначено, що платники єдиного податку зобов’язані здійснювати розрахунки виключно у грошовій формі ( готівкою або безготівково).

Чи передбачено умови для обов’язкової відмови сплати єдиного податку та перехід на загальну систему оподаткування?

Такі умови дійсно є. Це:

- якщо платник отримує доходи, які перевищують зазначені в законі обсяги ;

- якщо платник податку порушує порядок проведення розрахунку, приміром здійснює бартерну операцію;

- якщо здійснює такі види діяльності на які не поширюється спрощена система;

- якщо кількість найманих працівників перевищує зазначені у законодавстві норми;

- якщо здійснює види діяльності, які не зазначені у свідоцтві платника єдиного податку ;

- наявність податкового боргу ( але за умови його погашення).

Де можна отримати бланк заяви?

На даний момент форма заяви та порядок її подання розробляється Міністерством фінансів України і після її офіційного затвердження відповідним наказом буде оприлюднена в ЗМІ,  а також розміщена на сайті ДПС України www.sta.gov.ua,  а також на сайті ДПА у Вінницькій області www.vinsta.gov.ua

Свідоцтво платника єдиного податку діятиме протягом календарного року?

Ні. Законом передбачено безстроковий термін дії свідоцтва платника єдиного податку. Тож подавати заяву на його подовження непотрібно.

Якщо платник податку здійснює декілька видів діяльності, яку кількість свідоцтв йому слід отримати?

Для платників єдиного податку першої і другої груп, які здійснюють кілька видів господарської діяльності видається одне свідоцтво платника податку.

Як бути у випадку коли на різні види діяльності, якими займається суб’єкт господарювання встановлено різні види ставок ?

В такому випадку для платників єдиного податку першої і другої груп видається також одне свідоцтво і сплата провадитиметься за ставкою яка має найбільший розмір.

Як бути в ситуації коли від діяльності один але діяльність здійснюється по всій території України і відповідними органами місцевого самоврядування встановлені різні ставки на такий вид діяльності?

І в цій ситуації видається одне свідоцтво і сплата провадитиметься за ставкою яка має найбільший розмір.

Протягом якого періоду має бути видане свідоцтво платнику податку?

Свідоцтво платника єдиного податку видається органом державної податкової служби безоплатно протягом 10 календарних днів з дня подання суб'єктом господарювання заяви.

Якщо свідоцтво було втрачене, які наступні дії платника податку?

У разі втрати або зіпсуття свідоцтва платника єдиного податку такому платнику видається дублікат свідоцтва. Для цього платник податку має подати до органу ДПС відповідну заяву.

На робочому місці суб’єкта господарювання має бути оригінал чи копія свідоцтва про сплату єдиного податку?

Оригінал свідоцтва платника податку зберігається у платника податку та пред'являється працівникам контролюючих органів, яким надано відповідні функціональні повноваження на проведення перевірки. Копія свідоцтва платника податку повинна розміщуватися на робочому місці найманого працівника.

Чи має право податковий орган відмовити платнику у видачі свідоцтва?

Так, якщо на те є відповідні підстави. При цьому орган державної податкової служби зобов'язаний надати протягом 10 календарних днів з дня подання суб'єктом господарювання заяви письмову вмотивовану відмову, яка може бути оскаржена суб'єктом господарювання у встановленому порядку.

Якщо платник єдиного податку змінив своє місце проживання чи місце здійснення діяльності чи повинен він повідомляти про це органи податкової служби?

Безумовно. Адже свідоцтво платника єдиного податку видається із врахуванням місця здійснення діяльності. Тож при зміні адреси проживання чи здійснення діяльності слід надати до органу податкової служби відповідну заяву із зазначенням таких змін.

У які терміни подається така заява?

У разі зміни податкової адреси суб'єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності, видів господарської діяльності заява подається платниками єдиного податку першої і другої груп не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися такі зміни.

Чи передбачено порядок інформування податкової служби щодо періоду відпустки чи перебування на лікарняному з метою несплати сум єдиного податку?

Так. Інформація про період щорічної відпустки і терміни тимчасової втрати працездатності з обов'язковим доданням копії листка непрацездатності подається до податкового органу за заявою у довільній формі.

За матеріалами ДПА у Вінницькій області

Переглядів: 4169 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024