Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 28.03.2024, 14:25
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2012 » Лютий » 14 » Відверта розмова – як запорука змін на краще
09:14
Відверта розмова – як запорука змін на краще

У податковій інспекції обласного центру Вінниччини відбулась зустріч голови ДПС у області Ірини Зленко із членами Громадської ради при податковій службі за участі голови Вінницької облдержадміністрації Миколи Джиги.

 На зустріч із головою ДПС у області завітала велика кількість представників підприємництва краю, які висловили бажання не лише ознайомитися із новаціями щодо адміністрування податків, а й надати конкретні пропозиції та зауваження щодо діяльності органів податкової служби. На переконання Ірини Зленко, такий зворотний зв'язок допоможе не лише провести певні зміни, а й забезпечити організацію комфортних умов для роботи суб'єктів господарювання. Насамперед Ірина Зленко ознайомила присутніх на зібранні із ситуацією щодо виконання завдань уряду та ДПС України в частині наповнення Державного та місцевих бюджетів. За 2011 рік завдяки співпраці платників податків та податківців області Зведений бюджет отримав в сумі 4,2 млрд. грн, що на 815 млн. грн. ( або на 24%) більше в порівнянні з 2010 роком. До місцевих бюджетів надійшло податків та зборів 1,9 млрд. грн, що на 246 млн. грн. (або 15%) більше в порівнянні з минулим роком. Вінниччина - регіон агарний, тож не оминули на зустрічі і питання правомірності використання земель, адже від цього безпосередньо залежить наповнення місцевих бюджетів. За словами голови ДПС області, якщо вся земля буде належним чином облікована та зареєстрована, відповідно і бюджет отримає належні кошти. Неабияк цікавило підприємців і питання проведення перевірок. Тож Ірина Зленко нагадала, що до плану - графіка проведення документальних перевірок відбираються виключно ризикові підприємства, тобто такі, по яких за результатами аналізу наявних інформаційних баз встановлено ризики щодо можливого ухилення від оподаткування.

 Так, загальна кількість суб'єктів господарювання - юридичних осіб, включених до плану-графіка у 2011 році скоротилась у порівнянні з 2010 роком на 53,8%. Таку ж тенденцію буде збережено і в 2012 році. Керівник податкової служби повідомила учасникам зібрання, що реформування служби полягає, насамперед, у створенні принципово нової системи адміністрування податків, центральною фігурою у якій є платник. На Вінниччині цей процес розпочався із оптимізації персонального складу працівників відомства. Наступним етапом має стати створення зручних та прозорих Центрів обслуговування платників податків. Своєрідною родзинкою заходу стало подвійне підписання меморандумів та планів спільних дій одразу із двома потужними громадськими об'єднаннями - територіальним відділенням асоціації платників податків та Регіональною Радою підприємців при обласній облдержадміністрації. На думку усіх сторін, таке партнерство дозволить активізувати роботу з громадськістю щодо роз'яснення податкового Кодексу, а також зробити співпрацю бізнесу та влади області більш ефективною.

ДПС у Вінницькій області

http://www.vinsta.gov.ua/

 

Переглядів: 990 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024