Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Вівторок, 19.03.2024, 11:51
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2016 » Травень » 30 » Всі без винятку сервіси Мін’юсту з реєстрації бізнесу можна буде отримати в режимі онлайн, - Павло Петренко
06:15
Всі без винятку сервіси Мін’юсту з реєстрації бізнесу можна буде отримати в режимі онлайн, - Павло Петренко

Вже найближчим часом Міністерство юстиції завершить процес переведення всіх сервісів у сфері реєстрації бізнесу, які нині надають місцеві органи влади та нотаріуси, в онлайн режим. Про це сьогодні під час зустрічі з представниками громадськості та експертного середовища повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

«Це концепція онлайн будинку юстиції, коли через Інтернет можна буде вчинити всю палітру реєстраційних дій. Кошти, які будуть сплачувати за ці реєстраційні дію громадяни, направлятимуться до місцевого бюджету за місцем реєстрації компанії», - додав очільник Мін’юсту.

Водночас він перерахував основні сервіси, які можна буде отримати, не виходячи з дому. У сфері реєстрації бізнесу: первинна реєстрації компанії, реєстрації з власним, а не модельним статутом, зміна складу учасників та засновників, зміна директора, зміна видів діяльності (КВЕД) без необхідності ходити до реєстратора.

«У сфері реєстрації нерухомості ми хочемо запустити сервіс з отримання інформації про відвідування сторінки з майном громадян. Зараз реєстр відкритий, і кожна особа, яка хоче поцікавитися вашою квартирою, має  право отримати цю інформацію, зайшовши на сайт Мін’юсту. Однак, при цьому, вона має ідентифікуватися. Ми плануємо запровадити окремий добровільний сервіс з інформування власника майна через СМС чи іншим способом про те, що його нерухомістю цікавилася та чи інша особа», - поінформував присутніх Міністр юстиції.

Він також повідомив, що до жовтня Міністерство юстиції розробить та внесе на розгляд Верховної Ради законопроект, який дасть можливість передати на місця сервіси органів реєстрації актів цивільного стану. Цей крок стане фінальною крапкою у процесах децентралізації та відмови Мін’юсту від повноважень із надання громадянам адміністративних послуг.

«У системі юстиції залишився один єдиний напрямок, де ми все ще надаємо послуги громадянам. Це послуги, які стосуються органів реєстрації актів цивільного стану. Ці послуги, так само, треба передати місцевим органам влади. Ми плануємо до жовтня поточного року напрацювати комплексний закон і подати його на розгляд депутатів, щоб вже до кінця року мати змогу запустити процес передачі сервісів на місця», - зазначив очільник Мін’юсту.

За його словами, даний крок не був зроблений одночасно з передачею функцій з реєстрації нерухомості та бізнесу через високий ризик колапсу.

«Разом з реєстрацією нерухомості та бізнесу це була б дуже велика кількість сервісів. Ми не мали впевненості, що місцеві органи влади виявляться готовими перейняти такий обсяг повноважень», - наголосив Міністр юстиції.

Саме тому, запевнив він, було прийняте рішення взяти додатковий рік часу, щоб напрацювати відповідне законодавство, яке б забезпечило безпроблемну передачу функцій реєстрації актів цивільного стану на місця.

«Також ми хочемо, щоб більшість цих послуг надавали нотаріуси. Винятком тут буде хіба що реєстрація смерті, адже цей процес вимагає контактів з іншими державними органами», - зауважив Павло Петренко.

Окрім Павла Петренка, участь у зустрічі взяли заступники Міністра юстиції, які розповіли про досягнення міністерства за 2 роки. Зокрема під час зустрічі обговорили результати структурної реформи Мін’юсту та запровадження відкритих конкурсів на вакантні посади, ліквідацію старих корумпованих органів та передачу повноважень органів юстиції на місця, створення повноцінної системи безоплатної правової допомоги, реформу пенітенціарної та судової системи, а також запуск нових антикорупційних органів.

Також в ході зустрічі були презентовані пріоритетні напрямки реформ, які Міністерство юстиції збирається реалізувати протягом найближчого року.

«Передовсім в планах розширення системи безоплатної правової допомоги. Це величезний проект, який стосується понад 8 мільйонів українців. Його розпочав ще попередній Уряд, відкривши 100 центрів безоплатної правової допомоги по всій країні. Зараз ми плануємо розширити мережу, фактично, на всі маленькі міста і районні центри», - зауважив очільник Мін’юсту.

Він також поінформував присутніх, що другим пріоритетним напрямком роботи Мін’юсту є реформа пенітенціарної системи, яка є найбільш проблемною серед органів системи юстиції.

«Тут й досі панують радянські репресивні моделі роботи. Ми маємо змінити цю систему, щоб як мінімум забезпечити гідні умови утримання людей», - наголосив Павло Петренко.

Останнім з великих блоків реформ є зміни, які мають бути запроваджені у судовій системі. Одним з елементів цієї системи є виконавча служба. Наразі у Парламенті лежить пакет законопроектів, який забезпечить запровадження інституту приватних виконавців, прибере корупцію і бюрократію в цій галузі.

Джерело: веб-сайт Міністерства юстиції України

https://minjust.gov.ua/ua/news/48340

 

Переглядів: 573 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024