Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Субота, 20.04.2024, 00:10
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Червень » 20 » Затверджено Порядок перевірки антикорупційних декларацій
06:43
Затверджено Порядок перевірки антикорупційних декларацій

 Законом України від 13 травня 2014 року №1261 -VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері державної антикорупційної політики у зв'язку з виконанням Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України» внесено зміни до низки нормативних документів, згідно з якими значно посилено відповідальність за корупційні порушення.

 Згідно з внесеними змінами до Закону України від 7 квітня 2011 року №3206-VІ «Про засади запобігання і протидії корупції» перевірку достовірності зазначених відомостей у декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру осіб, які претендують на зайняття державних посад та посадових осіб юридичних осіб публічного права, здійснюватиме центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, тобто Державна фіскальна служба України.

 Спільним наказом Мінфіну та Мін'юсту від 20.05.2014 р. №586/784/5 затверджено Порядок здійснення логічного та арифметичного контролю декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру.

 Згідно з Порядком перевірка проводитиметься в три етапи, а саме:

Перший етап перевірки декларації полягає у проведенні її логічного та арифметичного контролю.

 Арифметичний контроль декларації щодо зазначених у декларації відомостей здійснюється шляхом перевірки:

 1) правильності зазначення у позиції 5 декларації відомостей про загальну суму сукупного доходу суб'єкта декларування та членів його сім'ї;

 2) правильності зазначення у позиціях 21, 22 декларації перерахованих у гривні сум доходів суб'єкта декларування та членів його сім'ї, одержаних (нарахованих) в іноземній валюті з джерел за межами України.

 Логічний контроль декларації здійснюється шляхом перевірки логічності повноти та співвідношення між собою зазначених у декларації відомостей.

Другий етап проводитиметься у випадку виявлення за результатами логічного та арифметичного контролю помилок щодо зазначених у декларації відомостей або необхідності отримання пояснень стосовно таких відомостей. В таких випадках Державна фіскальна служба України інформує уповноважений підрозділ суб'єкта декларування про виявлені логічні або арифметичні помилки за результатами першого етапу контролю шляхом направлення письмового повідомлення.

 Суб'єкт декларування має право протягом п'яти днів з дня отримання зазначеного повідомлення подати уповноваженому підрозділу письмове пояснення та/або виправлену декларацію.

Третій етап здійснюватиметься у разі ненадання суб'єктом декларування у 5-денний строк письмового пояснення та/або виправленої декларації або надання у вказаному поясненні неповної інформації чи неповного виправлення виявлених помилок у повторно поданій декларації. В такому випадку уповноважений підрозділ суб’єкта декларування зобов'язаний  самостійно направити запити щодо виявлених розбіжностей за результатами контролю до органів влади АР Крим, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності. Зазначені органи зобов’язані не пізніше десяти робочих днів з дня отримання запиту подати завірені в установленому порядку копії необхідних документів або відповідну інформацію. За результатами отриманих відповідей суб’єкт декларування має право подати уповноваженому підрозділу письмове пояснення та/або виправлену декларацію.

 У разі не виправлення виявлених розбіжностей або ненадання обґрунтованих пояснень у встановлені вищезазначеним Порядком терміни до суб’єкта декларування застосовується адміністративний штраф в розмірі від 2550 до 5100 грн. за подання завідомо недостовірних відомостей у декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру.

 Зазначений порядок перевірки декларацій буде діяти з 1 січня 2015 року.

http://lv.minrd.gov.ua/diialnist/zapobigannya-proyavam-koruptsii-/informatsiyni-materiali/151831.html


 

Переглядів: 1081 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024