Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 25.04.2024, 04:50
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Березень » 17 » Екстрене повідомлення НАБУ : податок на операції з валютними цінностями
07:48
Екстрене повідомлення НАБУ : податок на операції з валютними цінностями

Шановні колеги, з 13 березня 2015 року набрав чинності Закон України від 02.03.15 №211 – VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України».

Зміни, що внесені цим законом, у частині запровадження оподаткування військовим збором доходів фізичних осіб за операціями з валютними цінностями  (зміни до підпункту 1.7 пункту 161 підрозділу10 розділу XX Податкового кодексу України визвали обурення банківської спільноти.

Після офіційного оприлюднення тексту Закону, НАБУ звернулася за підтримкою до Національного банку України. 13.03.15 НБУ надіслав на ім’я Міністра фінансів України лист з глибоким занепокоєнням ситуації, що склалася та виступів на боці банківської спільноти.

16.03.15 представники Комітету з питань оподаткування та обліку НАБУ прийняли участь у засіданні профільного Комітету ВР з питань митної та податкової політики з метою врегулювання та активізації вирішення цього питання.

За результатами засідання, вдалось відстояти позицію банківської спільноти щодо виключення посилання на підпункт 165.1.51 у нормі підпункту 161, таким чином відмінити від оподаткування військовим збором доходів фізичних осіб за операціями з валютними цінностями.

Позицію банківської системи підтримали фахівці ДФСУ та депутати.

Учасники засідання прийняли рішення, відповідно до якого в середу 18.02.15 на розгляд Комітету буде винесено редакція нового законопроекту з формулюванням про виключення  посилання на підпункт 165.1.51.

 До кінця тижня законопроект повинен бути внесений до Порядку денного на розгляд у сесійному залі.

Незалежна асоціація банків України дякує всім банкам — активним учасникам процесу відпрацювання цього питання, регулятору та методологам ДФСУ за оперативний розгляд та врегулювання законодавчих колізій.

Комітет з питань оподаткування та обліку.

Незалежна асоціація банків України

http://www.nabu.com.ua/ukr/press_centr/news/107987/

Переглядів: 652 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024