Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 28.03.2024, 20:59
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Червень » 25 » Електронне адміністрування ПДВ треба запроваджувати паралельно з прозорою системою його відшкодування
05:32
Електронне адміністрування ПДВ треба запроваджувати паралельно з прозорою системою його відшкодування

Електронне адміністрування ПДВ треба запроваджувати паралельно з прозорою системою його відшкодування, - Арсеній Яценюк

Завдання податкової міліції і Державної фіскальної служби – запровадження електронного адміністрування податку на додану вартість. Паралельно із цим повинна запроваджуватися прозора і зрозуміла система відшкодування ПДВ, - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у середу, 24 червня, на презентації інституційної реформи ДФС.

Глава Уряду відзначив роботу Першого заступника Голови ДФС Сергія Білана, «який разом з Головою Державної фіскальної служби буквально за перший місяць своєї роботи зміг зупинити незаконне відшкодування податку на додану вартість на суму майже 10 мільярдів гривень».

Він наголосив, що в Україні діє система для незаконного відшкодування ПДВ: «Під прикриттям податківців, прокурорів, «сбушників» діють офіси, де найняті люди в автоматичному режимі намагаються внести незаконні податкові декларації до єдиної системи для того, щоб відшкодувати податок на додану вартість. Це завжди так працювало - вносять фіктивний податковий кредит, а потім десятки мільярдів змиваються з державного бюджету».

Проте перші кроки нового керівництва Державної фіскальної служби, наголосив Глава Уряду, «дали можливість вже зараз зберегти в державній казні мільярди гривень»: «Але знаючи, як ця система працює, у перший місяць вони злякалися, потім пристосуються, а потім знову будуть робити те, що робили».

«Саме тому завдання для податкової міліції і Державної фіскальної служби – запровадження електронного адміністрування податку на додану вартість», - заявив Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що реформа в системі адміністрування ПДВ, «може частково потягнути за собою відволікання оборотних коштів підприємців». Арсеній Яценюк звернувся до підприємців із розумінням поставитися до цієї новації.

Глава Уряду підкреслив, що разом із новою системою адміністрування податку на додану вартість повинна паралельно запроваджуватися нова система відшкодування ПДВ.

«Держава винна мільярди гривень суб'єктам підприємницької діяльності. Це неприпустимо, тому що ці люди працюють, вивозять на експорт продукцію і завозять у країну долари, які дуже потрібні. Ми повинні ставитися до них на рівних і справедливих умовах», - підкреслив Глава Уряду.

Він нагадав, що в минулому році було ухвалене законодавство, яке «вперше в історії країни передбачає публічну звітність щодо відшкодування податку на додану вартість»: «Зараз можна зайти на сайт Державного казначейства і побачити всі компанії, яким відшкодовується податок на додану вартість».

Арсеній Яценюк запропонував Голові ДФС опублікувати також перелік компаній, перед якими є борг із податку на додану вартість.

«Відшкодування ПДВ повинне бути прозоре і зрозуміле, як в автоматі, так і в так званому ручному режимі», - додав Глава Уряду.

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248271823&cat_id=244276429

 

 

Переглядів: 691 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024