Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 28.03.2024, 13:08
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Березень » 16 » Громадяни в Хмільнику активно декларують отримані доходи
07:47
Громадяни в Хмільнику активно декларують отримані доходи

Про особливості кампанії декларування доходів громадянами за 2014 рік наша розмова з начальником відділу податків і зборів з фізичних осіб Хмільницької ОДПІ Л.В.Нечко

Людмило Володимирівно , які особливості цьогорічної кампанії декларування?

 Особливістю цьогорічної кампанії декларування є створення більш комфортних умов для подання громадянами річної податкової Декларації про майновий стан і доходи. Так, передбачено можливість приймання декларацій з продовженим часом роботи , практикується надання консультацій при заповненні декларацій з виїздом відповідальних працівників в сільські ради згідно затвердженого графіку.

 З метою створення сприятливих умов та поліпшення рівня обслуговування підприємців та громадян, працює електронний сервіс ДФС України, що дозволяє заповнювати і направляти декларацію через Інтернет. Такий сервіс надає можливість громадянину заощадити свій час на складання та подання звітності. Для користування цією послугою платникові необхідно мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення. І що саме головне - те й інше можна отримати цілком безкоштовно.

- Розкажіть, куди  і в який термін необхідно громадянину подати декларацію?

- Подається декларація громадянами до органу державної податкової служби за місцем прописки. Граничний термін подання декларації, для тих громадян, які зобов’язані подати декларацію за 2014 рік, є 30 квітня 2015 року, а з метою отримання податкової знижки до кінця року.

Хто з громадян  зобов’язаний подати річну декларацію про майновий стан і доходи за 2014 рік ?

Зобов’язані подати декларацію за 2014 рік громадяни, які отримували:

 - доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, але ці доходи не є звільненими від оподаткування;

 - доходи, які нараховувалися (виплачувалися, надавалися) платнику двома або більше податковими агентами лише у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищує сто двадцять розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2014 році – 146160 грн.);

 - доходи від особи, яка не є податковим агентом, тобто від нерезидента або фізичної особи, яка не має статусу суб'єкта підприємницької діяльності або не є особою, яка здійснює незалежну професійну діяльність;

 - іноземні доходи, доходи від нерезидентів (у т.ч. за кордоном);

 - інші доходи, отримані не від податкових агентів, та доходи, з яких протягом року податок не утримувався.

 Якщо платник отримував доходи виключно від податкових агентів, або від операцій з продажу (обміну) майна, дарування при нотаріальному посвідченні договорів, за якими був сплачений податок на доходи фізичних осіб, подавати декларацію в такому випадку  не потрібно.

  Крім того, подати декларацію можуть громадяни, які мають право на податкову знижку.

- Які саме витрати дозволено включати до податкової знижки, щоб повернути частину сплаченого податку?

 - Громадяни, які сплачували протягом минулого року за навчання закладам освіти, страхували себе або членів своєї сім’ї, сплачували внески у недержавні пенсійні фонди, перераховували кошти у вигляді пожертвувань неприбутковим організаціям, усиновлювали дітей, сплачували проценти за іпотечним житловим кредитом, понесли витрати у зв'язку із переобладнанням транспортного засобу, що належить платникові податку, з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива мають право подати декларацію на податкову знижку та отримати частину сплаченого протягом 2014 року податку на доходи фізичних осіб.

 - А форма декларації, яку потрібно подавати до органів ДФС України, змінилась?

 - Декларація подається відповідно до вимог  наказу Міндоходів від 11.12.13 року № 793 "Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи".

 Громадяни можуть ознайомитися із оновленою формою декларації та інструкцією щодо  її заповнення  на офіційному веб-порталі ДФС України: http://sfs.gov.ua/deklaruvannya-2015/

 у розділі «Законодавство».

- Скажіть, які попередні підсумки  деклараційної кампанії за 2 місяці, що минули?

Протягом січня –лютого 2015 року  хмільничани  подали 245 декларацій,  задекларовані зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб склали 315,1 тис.грн. Найбільше поданих декларацій за отриманим доходом від спадщини, самостійного обробітку земельної частки (паю) та інших. Наприклад, кілька років підряд до нас в інспекцію приїздить найповажніший декларант Хмільницького району  вісімдесятирічна громадянка Климентія Омелянівна К. із с. Маркуші, яка самостійно обробляє земельну частку (пай) і постійно декларує свій дохід. Вона є прикладом для молоді.

43 декларанти скористались правом на податкову знижку, найбільш популярне подання декларації,  пов’язане з платним навчанням дітей у навчальних закладах, до повернення платникам нараховано 55,1 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб.

 Насамкінець хочу ще раз запросити тих громадян, які ще не виконали свій обов’язок перед державою,  надати декларацію про майновий стан і доходи  в Хмільницьку ОДПІ за адресою: м. Хмільник, вул.Леніна,29, Центр обслуговування платників податків, тел. для довідок: 2-44-63, 2-23-78.

На фото: декларацію у мешканки с.Маркуші 80-річної Климентії Омелянівни К. приймає начальник відділу податків і зборів з фізичних осіб Нечко Л.В.

Опубліковано в газеті «Я та місто», 11.03.2015 р.

Переглядів: 593 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024