Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Субота, 20.04.2024, 05:31
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Березень » 5 » ІЗ ЗАЯВАМИ ПРО НАМІР ЗАСТОСУВАННЯ ПОДАТКОВОГО КОМПРОМІСУ ЗВЕРНУЛОСЯ 614 СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ
22:23
ІЗ ЗАЯВАМИ ПРО НАМІР ЗАСТОСУВАННЯ ПОДАТКОВОГО КОМПРОМІСУ ЗВЕРНУЛОСЯ 614 СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ

На безумовному дотриманні норм закону щодо податкового компромісу та персональній відповідальності працівників ДФС за неправомірні дії під час їх застосування наголосив Голова ДФС України Ігор Білоус під час засідання Колегії ДФС України.

«Якщо я знайду випадок неправомірного застосування норм закону та протиправних дій з боку працівника ДФС, цією людиною займатимуться компетентні органи», — пообіцяв Ігор Білоус.

Станом на 18 лютого платниками податків уже подано 614 заяв на застосування механізму податкового компромісу. Запити щодо роз’яснення особливостей його застосування постійно надходять до ДФС.

Враховуючи таку зацікавленість з боку бізнесу, Голова ДФС України відзначив необхідність організації якісної роботи з надання консультацій платникам податків, що сприятиме уникненню зайвих непорозумінь та безпідставних побоювань платників щодо можливих негативів застосування механізму податкового компромісу.

Зокрема, це стосується норми закону щодо застосування податкового компромісу до сум ПДВ та податку на прибуток з конкретних господарських операцій. Йдеться про ст. 366 Кримінального кодексу України, яка передбачає кримінальну відповідальність за внесення до декларацій занижених сум податків, тобто недостовірних відомостей — формально з ознаками підроблення. У випадку застосування податкового компромісу фактично декриміналізується вся господарська операція.

Тому побоювання суб’єктів господарювання, що ст. 212 Кримінального кодексу України у разі застосування компромісу підлягає закриттю, а ст. 366 цього Кодексу України залишається для подальшого розслідування, є безпідставним. Будь-який «натяк» на це підприємцю є чистою спекуляцією, а в деяких випадках — і зловживанням, що призведуть до відповідальності посадовців.

Голова ДФС наголосив на недопущенні спекуляцій та непорозумінь щодо кримінальних проваджень, у яких вбачається конкуренція норм Кримінального кодексу України: кваліфікація дій платників чи за ст. 212 (ухилення від сплати податків), чи за іншою статтею цього Кодексу. У разі виникнення спірних моментів на місцях ці питання в оперативному режими розглядатимуться керівництвом Головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФС.

Також суб’єктам господарювання, які вирішили скористатися механізмом податкового компромісу, буде забезпечено можливість сплатити визначену суму компромісу в певний термін без внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, тобто без відкриття кримінального провадження.

 

Прес-служба ДФС України

Переглядів: 732 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024