Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 28.03.2024, 20:30
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2016 » Лютий » 16 » Якщо ви здавали в 2015 році в найм власну нерухомість
12:51
Якщо ви здавали в 2015 році в найм власну нерухомість

Закінчився перший місяць деклараційної кампанії на Вінниччині. Підбиті січневі підсумки поданих декларацій мешканцями області про отримані доходи в 2015 році. Із 439 громадян, які звітують про податкові зобов’язання,  понад 31 відсоток складають орендодавці, якими задекларовано понад 2 мільйони гривень за здане в найм нерухоме майно.

Головне управління ДФС у Вінницькій області нагадує, що відповідно до норм  Податкового Кодексу України до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається дохід від надання майна в лізинг, оренду або суборенду (строкове володіння та/або користування) визначений у порядку, встановленому  Кодексом. Даним порядком встановлено, що податковим агентом платника податку - орендодавця під час нарахування доходу від надання в оренду об'єктів нерухомості (включаючи земельну ділянку, що знаходиться під такою нерухомістю, чи присадибну ділянку), є орендар. Якщо ж орендар є фізичною особою, яка не є суб'єктом господарювання, особою, відповідальною за нарахування та сплату (перерахування) податку до бюджету, є платник податку - орендодавець.

Такий орендодавець самостійно нараховує та сплачує податок на доходи фізичних осіб та військовий збір до бюджету в строки, встановлені  Кодексом для квартального звітного періоду, а саме: протягом 40 календарних днів, після останнього дня такого звітного кварталу, а сума отриманого доходу, сума сплаченого протягом звітного  року податку та податкового зобов'язання за результатами такого року відображаються у річній податковій декларації.

Отож, звертаємо увагу, якщо в 2015 році платником здавалося в найм нерухоме майно, такий орендодавець має обов’язок щодо подання декларації про майновий стан і доходи. Зазначена декларація подається до 1 травня року, що настає за звітним, в податкову інспекцію за місцем проживання (прописки).  В 2016 році таку звітність необхідно подати не пізніше 3 травня.

Нагадаємо,  подати декларацію можна особисто або уповноваженою на це особою; поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення (не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання декларації) або засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного цифрового підпису, але не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк.

Отримати більш детальну інформацію з питань оподаткування доходів, отриманих від здавання в оренду власного нерухомого майна та  декларування доходів можна в Центрах обслуговування платників при податкових інспекціях області за місцем проживання. 

Окрім того повідомляємо, що на офіційному веб-порталі ДФС України та суб-сайті ГУ ДФС у Вінницькій області функціонує спеціальний банер «Декларуємо по-новому» з інструктивними та роз’яснювальними матеріалами.

Електронна адреса банеру: http://sfs.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-2016/.

 

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Вінницькій області

http://vin.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/236834.html

Переглядів: 649 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024