Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 04:25
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Червень » 12 » Нова звітність по ЄСВ
19:00
Нова звітність по ЄСВ

Листівка від ГУ ДФС у Вінницькій області

Наказом Мінфіну від 14.04.2015 р. № 435 затверджено нові форми Звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб і суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування

Згідно з оновленим Порядком, подати звітність з ЄСВ можна:

-засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису відповідальних осіб у порядку, визначеному законодавством;

-на паперових носіях, завірених підписом керівника страхувальника та скріплених печаткою (за наявності), разом з електронною формою на електронних носіях інформації;

-на паперових носіях, якщо у страхувальника кількість застрахованих осіб не більше п’яти;

-поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, за умови якщо у страхувальника кількість застрахованих осіб не перевищує п’яти. При цьому страхувальник зобов’язаний здійснити таке відправлення на адресу відповідного фіскального органу не пізніше ніж за 10 днів до закінчення граничного строку подання звіту, передбаченого у п. 1 розділу ІІІ Порядку № 435.

Звіт формується на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких проводиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) виплат (доходу), на які відповідно до Закону нараховується єдиний внесок.

Грошові суми в таблицях Звіту зазначаються в гривнях з копійками.

Зміни у Таблиці 1 Додатку 4 пов’язані із застосуванням понижуючого коефіцієнта та додаткової бази нарахування ЄСВ.

У рядку 2.5  зазначається додаткова база нарахування ЄСВ згідно ч. 5 ст. 8 Закону про ЄСВ (де додаткова база розшифровується за її видами).

А в рядку 3.5 відображуються суми ЄСВ, нараховані на таку додаткову базу.

У рядках 6 та 7, які призначені для виправлення помилок, додатково передбачені підпорядковані рядки, де суми доходів, на які донараховується (доутримується) або зменшується зайво нарахований (утриманий) ЄСВ, розподіляються залежно від ставок, що застосовувалися при такому нарахуванні (утриманні), та від факту застосування коефіцієнту.

Таблиця 5 подається страхувальником, якщо протягом звітного періоду:

- було укладено або розірвано трудовий договір (цивільно-правовий договір, крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою - підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, зазначеним у витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців) із застрахованою особою;

- було укладено або розірвано трудовий договір із застрахованою особою, яка працевлаштована на нове робоче місце;

- особі надано відпустку по догляду за дитиною від трирічного віку до досягнення нею шестирічного віку, відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, або відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами.

Зміни: у Таблиці 6 з’явилися нові реквізити. Графа 19 «Сума різниці між розміром мінімальної заробітної плати та фактично нарахованою заробітною платою за звітний місяць (із заробітної плати / доходу)» призначена для відображення зазначеної різниці, якщо ЄСВ з роботодавця нараховувався згідно ч. 5 ст. 8 Закону про ЄСВ: «У разі якщо база нарахування єдиного внеску (крім винагороди за цивільно-правовими договорами) не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та ставки єдиного внеску, встановленої для відповідної категорії платника».

У графі 21 «Сума нарахованого єдиного внеску за звітний місяць (на заробітну плату / дохід)» відображається сума ЄСВ, що нараховується з роботодавця. Тут наводиться сума ЄСВ з урахуванням тієї частини, що нараховується на базу, вказану у графі 19. Раніше цієї графи не було, і роботодавці не розподіляли суму нарахованого ЄСВ в розрізі працівників.

Графа 24 «Ознака неповного робочого часу» немає аналогів у старій формі. Згідно з п. 9 розділу IV Порядку № 435, ця ознака проставляється, якщо особа працює:

— неповний робочий день (тобто зменшення тривалості щоденної роботи на зумовлену кількість годин);

— неповний робочий тиждень (при якому зберігається нормальна тривалість робочого дня, але зменшується кількість робочих днів на тиждень);

— поєднання неповного робочого дня і неповного робочого тижня (наприклад, тривалість робочого дня 5 годин при 4 робочих днях на тиждень).

http://vin.sfs.gov.ua/listivki-ta-broshuri/202022.html

 

Переглядів: 1363 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024