Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 19.04.2024, 08:35
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Червень » 17 » Оподаткування доходів мобілізованих працівників
18:48
Оподаткування доходів мобілізованих працівників

Головне управління ДФС у Вінницькій області нагадує, що відповідно до норм трудового  законодавства  працівникам, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, гарантується збереження місця роботи, посади і виплата компенсації із бюджету у розмірі середнього заробітку. Відшкодування зазначених витрат проводиться за рахунок коштів Державного бюджету в порядку, визначеному Кабміном та затвердженому Постановою КМУ  від 04.03.2015р. №105.  

Для виплати компенсації підприємство, установа або організація подає щомісяця до 15 числа органу соціального захисту населення звіт про фактичні витрати на виплату середнього заробітку працівникам. Звіт необхідно погодити з районним (міським) військовим комісаріатом, який здійснював призов працівника на військову службу.

Законодавчо визначено, що дохід, отриманий мобілізованими працівниками за рахунок коштів державного бюджету у вигляді компенсації в межах середнього заробітку, не включається до оподатковуваного доходу такого працівника, тобто не оподатковується податком на доходи фізичних осіб та військовим збором. Також не нараховується та не утримується єдиний внесок з таких виплат. Вказаний Порядок  суб’єктами господарювання застосовується починаючи з березня місяця.

Додамо, у разі нарахування та  виплати установою середнього заробітку мобілізованим працівникам, без подання звітності до органів соцзахисту щодо відшкодування зазначених витрат, сума середнього заробітку оподатковуватиметься  єдиним внеском, податком на доходи фізичних осіб та військовим збором на загальних підставах.

Враховуючи вищевикладене, доходи, отримані працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, у вигляді суми середнього заробітку та компенсаційної виплати з бюджету у межах середнього заробітку, слід розглядати окремо, оскільки види таких доходів є різними.

Сума коштів, у вигляді зарплати працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, відображається у формі № 1ДФ за ознакою доходів «101».

А сума компенсаційних виплат з бюджету в межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, отриманих платником, відображається у формі № 1ДФ за ознакою доходів «128».

Більш детальну інформацію з даного питання можна отримати, ознайомившись з листом ДФС України від 24.04.2015р. №8720/6/99-99-17-03-03-15 та скориставшись Листівкою ДФС України «Відображення у Податковому розрахунку ф. № 1ДФ середнього заробітку мобілізованих працівників та компенсації із бюджету» розміщеною на сайті відомства за адресою:http://sfs.gov.ua/broshuri-ta-listivki/195048.html.

 

ГУ ДФС У Вінницькій області

http://vin.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/202539.html

Переглядів: 797 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024