Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 08:17
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Червень » 23 » Основні аспекти оподаткування сільськогосподарської продукції
22:59
Основні аспекти оподаткування сільськогосподарської продукції

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області інформує.

 Основні аспекти оподаткування сільськогосподарської продукції регламентуються підпунктом 165.1.24 пункту 165.1 статті 165 від 02.12.2010 №2755-VI з внесеними змінами та доповненнями (далі – Кодекс), яким визначено, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються доходи, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках, наданих їй у розмірах, встановлених Земельним кодексом України для ведення:

 - садівництва та/або для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибні ділянки) та/або для індивідуального дачного будівництва. При цьому, якщо власник сільськогосподарської продукції має ще земельні частки (паї), виділені в натурі (на місцевості), але не використовує їх (здає в оренду або обслуговує), отримані ним доходи від продажу сільськогосподарської продукції не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;

 - особистого селянського господарства та/або земельні частки (паї), виділені в натурі (на місцевості), сукупний розмір яких не перевищує 2 гектари. При цьому розмір земельних ділянок, зазначених в абзаці другому цього підпункту, а також розмір виділених в натурі (на місцевості) земельних часток (паїв), які не використовуються (здаються в оренду, обслуговуються), не враховуються.

 Якщо розмір земельних ділянок, перевищує 2 гектари, дохід від продажу сільськогосподарської продукції підлягає оподаткуванню на загальних підставах.

 При продажу сільськогосподарської продукції (крім продукції тваринництва) її власник має подати податковому агенту копію довідки про наявність у нього земельних ділянок за формою №3ДФ (далі – Довідка №3ДФ). Оригінал Довідки №3ДФ зберігається у власника сільськогосподарської продукції протягом строку позовної давності з дати закінчення дії такої Довідки.

Форма Довідки №3ДФ затверджена наказом Міністерства доходів і зборів України від 17.01.2014 №32 «Про затвердження Порядку видачі довідки про наявність у фізичної особи земельних ділянок та її форми», що зареєстрований у Міністерстві юстиції України 31.01.2014 за №201/24978 (далі – Наказ №32).

 Довідка №3ДФ є підставою невключення до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податків доходів, отриманих від продажу власної сільськогосподарської продукції.

 Довідка №3ДФ безоплатно видається сільською, селищною або міською радою за місцем податкової адреси (місцем проживання) платника податку протягом п’яти робочих днів з дня отримання відповідною радою письмової заяви про видачу такої Довідки. Довідка №3ДФ видається строком на 5 років (пункт 5 Наказу №32).

 Стосовно продажу власної продукції тваринництва груп 1-5, 15, 16 та 41 Митного тарифу України, затвердженого Законом України від 19.09.2013    №584-VII, у підпункті 165.1.24 пункту 165.1 статті 165 Кодексу зазначено, що отримані від такого продажу доходи не є оподатковуваним доходом, якщо їх сума сукупно за рік не перевищує 100 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, що у 2015 році складає 121800 гривень (мінімальна заробітна плата на 01.01.2015 – 1218 грн.).

 Такі фізичні особи здійснюють продаж зазначеної продукції без отримання Довідки №3ДФ.

 У разі, коли сума отриманого доходу перевищує зазначений розмір, фізична особа зобов’язана надати контролюючому органу довідку про самостійне вирощування, розведення, відгодовування продукції тваринництва (далі – Довідка), що видається у довільній формі сільською, селищною або міською радою за місцем податкової адреси (місцем проживання) власника продукції тваринництва.

 Якщо Довідкою підтверджено вирощування проданої продукції тваринництва безпосередньо платником податку, оподаткуванню підлягає дохід, що перевищує 100 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.

 Якщо таким платником податку не підтверджено самостійне вирощування, розведення, відгодовування продукції тваринництва, доходи від продажу якої він отримав, такі доходи підлягають оподаткуванню на загальних підставах.

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області

http://dp.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/203323.html

Переглядів: 904 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024