Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 26.04.2024, 01:57
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2016 » Лютий » 3 » Питання формування витрат ФОП на загальній системі оподаткування у роз’ясненнях ДФС України
20:39
Питання формування витрат ФОП на загальній системі оподаткування у роз’ясненнях ДФС України

Шановні підприємці загальної системи оподаткування. При поданні декларації про майновий стан і доходи за 2015 рік та формуванні витрат, які виключаються з оподаткованого доходу, варто звернути увагу на роз’яснення в загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі  ЗІР ДФС України в категорії  104.05. Нижче наводимо перелік актуальних запитань, з відповідями на які ви маєте можливість ознайомитись на веб-порталі ДФС України. http://zir.sfs.gov.ua/main/bz/view/?src=ques

 

Нагадуємо також, що граничний термін подання декларацій підприємцями на загальній системі оподаткування  про майновий стан і доходи за новою формою , затвердженою наказом Міністерства фінансів України №859 від 02.10.2015 р. спливає 09.02.2016 р.

104.05

Як формується загальний оподатковуваний дохід та сума витрат ФОП на загальній системі оподаткування, а саме за касовим методом чи за першою подією?

 

Чи має право ФОП включати до складу витрат вартість придбаних товарів (робіт, послуг) та інших матеріальних і нематеріальних активів у ФОП платника ЄП?

 

 

Чи має право ФОП на загальній системі оподаткування включити до складу витрат суму попередньо оплачених орендних платежів за наступний рік ?

 

Чи має право ФОП на загальній системі оподаткування включити до складу витрат вартість комунальних послуг, сплачених за приміщення, яке він орендує та/або здає в оренду в межах підприємницької діяльності?

 

 

Чи має право ФОП на загальній системі оподаткування враховувати документально підтверджені витрати, які були фактично понесені під час здійснення діяльності на спрощеній системі оподаткування?

 

 

Яка сума витрат на оплату праці найманих працівників включається до складу витрат ФОП на загальній системі оподаткування?

 

Чи має право ФОП на загальній системі оподаткування включати до складу витрат суму коштів, витрачених нею під час особистого перебування у відрядженні?

 

Чи включаються до складу витрат ФОП на загальній системі оподаткування витрати на придбання ПММ та якими документами можна підтвердити факт використання?

 

Чи має право ФОП на загальній системі оподаткування включити до складу витрат вартість придбаного рухомого та нерухомого майна, з метою використання в господарській діяльності?

 

Чи включаються до складу витрат ФОП на загальній системі оподаткування витрати на оплату послуг з охорони приміщень, у тому числі тих, які здаються в оренду?

 

 

Чи може ФОП на загальній системі оподаткування віднести до витрат звітного року витрати попереднього року, якщо залишок товарних запасів на початок та кінець попереднього року не відображався в Книзі обліку доходів і витрат?

 

 

Чи включається до складу витрат ФОП на загальній системі оподаткування сума погашеного кредиту та сплачених відсотків за користування цим кредитом, якщо кредит отримувався для здійснення підприємницької діяльності?

 

 

Чи включаються до складу витрат ФОП на загальній системі оподаткування, витрати на страхування, які пов’язані з веденням господарської діяльності?

 

 

Чи має право ФОП на загальній системі оподаткування включити до складу витрат суму сплаченого ЄВ?

 

 

Чи включаються до складу витрат ФОП на загальній системі оподаткування витрати на розрахунково-касове обслуговування у банку?

 

Які витрати включаються до складу витрат ФОП на загальній системі оподаткування?

 

Чи має право ФОП на загальній системі оподаткування включити до складу витрат суму сплачених податків, зборів та витрат, понесених на придбання ліцензій та інших спеціальних дозволів, виданих державними органами для провадження господарської діяльності?

 

Які обов’язкові реквізити повинні мати первинні документи, що підтверджують витрати ФОП на загальній системі оподаткування?

 

Чи має право ФОП на загальній системі оподаткування включити до витрат суму сплаченого акцизного збору, включеного до вартості товару, який в подальшому реалізується?

 

Чи має право ФОП на загальній системі оподаткування включити до витрат вартість ремонту (поліпшення) майна (в тому числі касового апарату), як власного, так і орендованого?

 

Чи включається до складу витрат ФОП на загальній системі оподаткування сума амортизації ОЗ та НА?

 

Чи включається до складу витрат ФОП на загальній системі оподаткування сума благодійної (спонсорської) допомоги, яка надана неприбутковій організації?

 

Чи має право ФОП на загальній системі оподаткування включати до складу витрат вартість придбаної літератури, передплачених спеціалізованих періодичних видань та Інтернет – послуг?

 

Чи має право ФОП на загальній системі оподаткування включити до складу витрат вартість розмов з мобільного телефону, які пов’язані з веденням його господарської діяльності?

 

Чи має право ФОП на загальній системі оподаткування включити до складу витрат суму сплачених лізингових платежів згідно договору фінансовго лізингу?

 

Чи має право ФОП на загальній системі оподаткування включити до витрат суму сплаченого акцизного збору, включеного до вартості сировини (матеріалів), які придбані для використання в господарській діяльності?

 

Яким чином ФОП на загальній системі оподаткування, яка проводить товарообмінні (бартерні) операції або взаємозалік, враховує витрати при визначені чистого доходу?

 

Чи включається до складу витрат ФОП на загальній системі оподаткування придбані малоцінні необоротні матеріальні активи (канцелярське приладдя інше)?

 

Чи включаються до складу витрат ФОП на загальній системі оподаткування витрати, які виникли внаслідок природного убутку?

http://zir.sfs.gov.ua/main/bz/view/?src=ques

 

Хмільницька ОДПІ

Переглядів: 4433 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024