Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 18:23
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Червень » 26 » Презентовано проект реформи Державної фіскальної служби
06:25
Презентовано проект реформи Державної фіскальної служби

Міністр фінансів Наталія Яресько взяла участь у презентації проекту реформи Державної Фіскальної Служби, підготовленої Міністерством фінансів разом з Державною фіскальною службою України. Участь у презентації проекту реформи взяв Прем’єр-Міністр України Арсеній Яценюк.

Мета Міністерства фінансів – забезпечення підвищення надходжень до бюджету України за рахунок розширення податкової бази, зокрема – за рахунок детінізації економіки, боротьби з податковими ямами, а також шляхом зменшення тиску на законослухняних платників податків – як громадян, так і бізнесу.

 «Реформа ДФС передбачає перш за все створення справедливої, чесної, прозорої податкової та митної систем, що дозволять забезпечити стабільність, передбачуваність та  рівний підхід до бізнесу. Внаслідок реструктуризації ДФС ми отримаємо збільшення надходжень до держбюджету, підвищення якості послуг фіскальної служби для платників податків та зміну податкової культури в нашій країні в цілому», - сказала з цього приводу Міністр фінансів Наталія Яресько.

Зокрема, в рамках реформи Державної фіскальної служби Урядом підготовлено План інституційної реструктуризації ДФС, що розроблявся спільно з консультантами МВФ. Цим планом передбачено 41 захід в трьох ключових напрямках (управління ДФС, боротьба з корупцією та підвищення якості надання податкових та митних послуг), що дозволять завершити повну структурну перебудову ДФС до кінця 2016 року. Фактично цей План є дорожньою картою у реформуванні ДФС на 2 роки.  

«Ми сподіваємося, що цей план реформування ДФС матиме значну підтримку суспільства, адже кожен громадянин і кожне підприємство хоче бути впевненим, що до них ставляться чесно, прозоро, що вони платять справедливий обсяг податків, та в свою чергу отримують справедливу підтримку з боку держави», - зазначила Наталія Яресько.

Ключові зміни, які передбачає реформа ДФС:

1) зменшення кількості співробітників ДФС та підвищення використання IT-систем, що дозволить мінімізувати вплив людського фактору, знизить можливості для корупції та зменшить тиск на платників податків;

2) об’єднання ключових сервісів ДФС – податкових та митних систем оцінки ризику, функцій податкового та митного аудиту, бухгалтерій та ІТ-систем;

3) демілітаризація податкової поліції, що дозволить наблизити Україну до європейських стандартів роботи;

4) підвищення прозорості та відкритості у роботі ДФС, що забезпечить можливість для відбудови довіри до ДФС та змінить саму культуру сплати податків в Україні;

5) створення системи стримувань та противаг – запровадження перехресного контролю всередині організації, забезпечення внутрішнього аудиту та нагляду за роботою ДФС з боку зовнішніх експертів.

Сайт Міністерства фінансів України

http://195.78.68.18/minfin/control/uk/publish/article/bottom?art_id=419823&cat_id=406607

Переглядів: 701 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024