Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 11:46
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2016 » Лютий » 2 » Про статистичну звітність про використання води № 2ТП-водгосп
00:13
Про статистичну звітність про використання води № 2ТП-водгосп

У яких звітних періодах одночасно із декларацією по рентній платі за спеціальне використання води подається копія дозволу на спеціальне водокористування/договору на поставку води та статистична звітність про використання води № 2ТП-водгосп?

      Відповідно до п.п. 255.11.19 п. 255.11 ст. 255 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі - ПКУ) платники рентної плати за спеціальне використання води (далі – рентна плата) подають одночасно з податковими деклараціями контролюючим органам копії дозволу на спеціальне водокористування, договору на поставку води та статистичної звітності про використання води.
     Платник рентної плати до закінчення визначеного розд. II ПКУ граничного строку подання податкових декларацій за податковий (звітний) період, що дорівнює календарному кварталу, подає до відповідного контролюючого органу за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ, податкову декларацію, яка містить, зокрема додаток 5 «Розрахунок з рентної плати за спеціальне використання води» (п.п. 257.3.4 п. 257.3 ст. 257 ПКУ).
     Відповідно до п. 1.3 розд. І Порядку ведення державного обліку водокористування, затвердженого наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 16.03.2015 № 78 (далі – Порядок), державний облік водокористування здійснюється шляхом подання водокористувачами звітів про використання води за формою № 2ТП-водгосп (річна) (далі - Звіт).
     Пунктом 1.9 Порядку визначено, що звітним періодом є календарний рік. Водокористувачі, зазначені у п. 1.5 розд. І Порядку, не пізніше 01 лютого наступного за звітним року подають Звіти до організацій, що належать до сфери управління Держводагентства.
     Копії Звітів з відміткою про одержання (штампом організації, що прийняла Звіт, та датою прийняття) подаються платниками рентної плати за спеціальне використання води до територіальних органів ДФС (п. 1.11 розд. І Порядку).
     Таким чином, при поданні платником рентної плати першої податкової декларації разом з нею подається копія дозволу на спеціальне водокористування, договору на поставку води, а надалі така копія подається у разі внесення змін до дозволу на спеціальне водокористування або договору на поставку води.
     Копія Звіту з відміткою про одержання (штампом організації, що належать до сфери управління Держводагентства. яка прийняла Звіт, та датою прийняття) подається платником рентної плати за спеціальне використання води разом з податковою декларацією за рік.

Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс ДФС України

Категорія 121.05

http://zir.sfs.gov.ua/main/bz/view/?src=ques

Переглядів: 1464 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024