Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Вівторок, 23.04.2024, 15:28
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Березень » 23 » Заява Голови Державної фіскальної служби України Ігоря Білоуса
20:18
Заява Голови Державної фіскальної служби України Ігоря Білоуса

23.03.2015 - Прес-служба Державної фіскальної служби України

 У цей непростий для держави та народу України час усі державні інститути мають працювати скоординовано, злагоджено, на засадах взаємної довіри й високої колективної відповідальності за кінцевий результат. Будь-яке внутрішнє протистояння негативно позначається на ефективності спільної командної роботи. Коли в країні війна, коли країна перебуває в зоні економічної турбулентності, немає часу на перетягування канату.

 Тиждень тому мене офіційно ознайомили з актом за результатами службового розслідування діяльності керівництва ДФС, судячи з якого урядова комісія не мала серйозних претензій особисто до мене. Негативні факти, викладені в акті, насамперед стосувалися діяльності першого заступника та заступника голови ДФС. Тим не менше, в ситуації, що склалася, я вважаю за доцільне відмовитися від посади Голови Державної фіскальної служби.

 Практично місяць у ДФС тривала перевірка. Відсторонення усього керівництва Служби від виконання повноважень вкрай негативно позначилася на загальній діяльності відомства, на керованості передусім тих підрозділів, до яких Уряд, бізнес і суспільство мають найбільше зауважень. Втім, нам вдалося втримати ситуацію під контролем.

 Хочу подякувати голові, членам комісії зі службового розслідування та всім, хто долучився до її роботи. Фаховий, неупереджений аналіз практики діяльності податкових і митних органів, здійснений комісією у надзвичайно стислий термін, заслуговує на високу оцінку. З огляду на широке коло фахівців, які сприяли роботі комісії, фактично вдалося отримати додатковий ефективний канал зворотного зв’язку і з Урядом, і з народними депутатами, з бізнесом і громадськими інститутами. Впевнений, що висновки й рекомендації комісії допоможуть скоригувати план дій із реформування системи адміністрування податків, зборів і платежів, із перебудови діяльності Державної фіскальної служби.

 Протягом останнього року ДФС, яку я очолював, успішно виконувала своє головне завдання – забезпечення доходної частини бюджету. А у січні-лютому 2015 року – домоглася значного перевищення планових показників надходжень до державної скарбниці. При цьому ми виключили такі інструменти, як посилення тиску на бізнес. Нашим головним резервом у наповненні бюджету була боротьба з тіньовою економікою.

 Також вже є очевидним результат змін у спрощеній системі оподаткування, що набули чинності з початку цього року. За підсумками перших двох місяців надходження до бюджету від єдиного податку зросли на чверть порівняно з січнем-лютим минулого року. І це при тому, що ставки єдиного податку було зменшено у півтора-два рази. Це - наявний ефект від лібералізації податкової системи.

 Впевнений, незабаром буде результат і від дії закону щодо зменшення податкового навантаження на фонд оплати праці, ухваленого Радою 2 березня. Цей законодавчий акт, який ми розробляли спільно з групою народних депутатів, спрощує застосування платниками пониженої ставки єдиного соціального внеску. Відтак, поступово легалізуємо зарплати, що видавалися в конвертах. І, що не менш важливо, скоротимо попит на необліковані готівкові кошти, яких потребували тіньові доплати.

 А вже з середини поточного року практично зникне й пропозиція тіньової готівки, котра досі підживлює паралельну економіку, корупцію та хабарництво. З 1 липня 2015 року у повному форматі має запрацювати система електронного адміністрування ПДВ, опрацьована нами в тестовому режимі. Вона покладе край маніпуляціям і кримінальним схемам, через які з бюджету крали до 70 млрд. грн. на рік.

 Перебіг подій зайве переконав мене: в роботі ДФС роль особи треба максимально мінімізувати. Не обличчя, не прізвища керівників мають визначати ефективність діяльності Служби. Її повинні забезпечити струнка й продумана структура. Службі потрібні нові функції, адаптовані до сучасних завдань і поточних викликів. А головне – відданий справі, фаховий і мотивований персонал.

 Необхідно готувати й проводити докорінну структурну перебудову ДФС. Треба радикально змінювати формат стосунків податкових і митних органів із платниками, обмежити фізичні контакти, проводити максимальну автоматизацію процесів та електронізацію сервісів. Лише за цих умов можна перемогти корупцію, покласти край тіньовим схемам, побудувати справжні партнерські стосунки із платниками податків.

 За рік роботи на державній службі я усвідомив та встиг звикнути до величезної відповідальності, покладеної на мене державою та суспільством. Дякую за довіру Президенту, Прем’єр-міністрові, Верховній Раді, усім моїм колегам, кожному з вас. Сподіваюся, що започатковані мною та моєю командою реформи будуть завершені та принесуть користь Україні.

 Обіцяю весь набутий за цей рік досвід застосувати задля процвітання України – як бізнесмен, як громадянин, і, ймовірно, як громадський діяч.

Переглядів: 741 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024