Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Вівторок, 23.04.2024, 22:56
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2016 » Квітень » 21 » Нова звітність для роздрібних торгівців алкоголем і тютюном за квітень 2016 року до 10 травня
07:01
Нова звітність для роздрібних торгівців алкоголем і тютюном за квітень 2016 року до 10 травня

 

   Міністерство фінансів України  наказом від 11.02.2016 N 49 «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення» (далы- Наказ № 49) затвердив новий пакет звітності щодо виробництва й обігу спирту етилового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів і порядки їх заповнення. У ньому передбачено окремі звіти про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у оптовій та в роздрібній мережах. Ідеться про такі форми

Форму звіту № 1-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту»;

Форму звіту № 2-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв»;

Форму звіту № 3-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів»;

Форму звіту № 1-ОА «Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у оптовій мережі»;

Форму звіту № 1-ОТ «Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у оптовій мережі»;

Форму звіту № 1-РА «Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у роздрібній мережі»;

Форму звіту № 1-РТ «Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у роздрібній мережі».

  Заповнення форм звітів здійснюється з використанням кодів продукції та кодів адміністративно-територіальних одиниць згідно з додатком до наказу № 49.

  Наказ оприлюднено 22.03.2016 року в «Офіційному віснику України», набирає чинності через 30 днів з дня його офіційного опублікування.  Отже, звітувати за новими формами потрібно буде в травні за звітний місяць – квітень 2016 року.

   У нових звітах ф. № 1-ОА, ф. № 1-РА, ф. № 1-ОТ, ф. № 2-РТ виробники та/або продавці алкоголю та/або тютюну, вказуватимуть обсяги придбання та реалізації підакцизних товарів із зазначенням детальної інформації про них в окремих розділах (таблицях).  

   Відтепер, згідно наказу № 49,  звіт також подають суб’єкти господарювання, які одержали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та/або роздрібної торгівлі тютюновими виробами

Так, Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у роздрібній мережі (далі - Звіт) подають суб’єкти господарювання, які одержали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, незалежно від форми власності до органів ДФС за основним місцем обліку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством, як передбачено для податкової звітності. Інформація подається за кодами та видами алкогольних напоїв згідно з додатком до наказу № 49Звіт складається окремо за кожний місяць та до 10 числа місяця, що настає за звітним, подається до органів ДФС за основним місцем обліку суб’єкта господарювання.

   Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у роздрібній мережі подають суб’єкти господарювання, які одержали ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами, незалежно від форми власності до органів ДФС за основним місцем обліку в електронній формі. Інформація подається за кодами та видами тютюнової продукції згідно з додатком до наказу № 49Одиниці виміру, які застосовуються при складанні Звіту: сигарети з фільтром - млн штук;  сигарети без фільтра - млн штук;  сигари - млн штук;  інші тютюнові вироби - млн штук або тонни.  Звіт складається окремо за кожний місяць та до 10 числа місяця, що настає за звітним, подається до органу ДФС за місцем реєстрації суб’єкта господарювання.

   Звертаємо увагу, що відповідно до  статті 17 Закону України "Про державне  регулювання  виробництва  і  обігу   спирту   етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових   виробів"  до суб'єктів господарювання застосовуються фінансові санкції  вигляді штрафів, зокрема, у  разі  неподання  чи несвоєчасного подання звіту або подання звіту  недостовірними  відомостями про обсяги виробництва та/або обігу (в тому  числі  імпорту  та  експорту)  спирту, алкогольних напоїв та тютюнових  виробів  до  органу  виконавчої  влади,  уповноваженого Кабінетом  Міністрів  України  видавати  відповідні  ліцензії, - у розмірі 17000 гривень. 

 

  

За матеріалами ДФС України

 

Переглядів: 1038 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024