Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 02:56
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Листопад » 17 » Основні правила проведення готівкових операцій
19:55
Основні правила проведення готівкових операцій

Головне управління ДФС у Вінницькій області нагадує платникам, що підприємства та підприємці мають право здійснювати розрахунки готівкою між собою або з фізичними особами протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами в межах граничних сум розрахунків готівкою, установлених відповідною постановою Правління Національного банку України. На сьогодні чинна Постанова Правління НБУ від 06.06.2013р. № 210, якою установлено такі обмеження щодо готівкових розрахунків:

  • готівкові розрахунки підприємств (підприємців) між собою протягом одного дня обмежені  розміром 10000 (десять тисяч) гривень;
  • фізична особа може розрахуватися з підприємством чи підприємцем протягом одного дня за товари (роботи, послуги) готівковими коштами у розмірі 150000 (ста п'ятдесяти тисяч) гривень;
  • для розрахунків фізичних осіб між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню, дозволяється використовувати готівку у сумі 150000 (ста п'ятдесяти тисяч) гривень.

Вказані граничні суми також стосуються розрахунків під час оплати за товари, що придбані на виробничі (господарські) потреби за рахунок готівкових коштів, одержаних за допомогою електронного платіжного засобу.

Обмеження не поширюються на:

  • розрахунки підприємств (підприємців) з бюджетами та державними цільовими фондами;
  • добровільні пожертвування та благодійну допомогу;
  • використання коштів, виданих на відрядження.

За порушення порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги), у тому числі перевищення граничних сум розрахунків готівкою статтею 163 КпАП передбачено накладення штрафу на фізичну особу – підприємця чи посадових осіб юридичної особи від 100 до 200 НМДГ (від 1700 до 3400 грн). Повторне порушення даної норми протягом року тягне за собою накладення штрафу від 500 до 1000 НМДГ (від 8 500 грн. до 17 000 грн.).

ГУ ДФС у Вінницькій області

 

Переглядів: 697 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024