Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 09:33
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Квітень » 10 » Пришвидшити дію відкритого реєстру боржників ДФС - перше рішення Регіональної ради підприємців
11:46
Пришвидшити дію відкритого реєстру боржників ДФС - перше рішення Регіональної ради підприємців

Громадський орган при Вінницькій ОДА, Регіональну раду підприємців, створили ще у березні. Вчора відбулося його перше засідання. За круглим столом зібралися представники малого та середнього бізнесу Вінниччини, громадські активісти, посадовці виконавчих органів влади аби обговорити нагальні питання.

Перше, про що дискутували − це робота податкових органів нашої області. Зокрема торкнулися теми застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку 2-ї та 3-ї груп, встановлення граничної вартості на продаж цигарок, ліцензій на торгівлю підакцизними товарами, а також створення відкритого реєстру боржників Державної фіскальної служби. Щодо останнього, підприємці зазначили, що підготують звернення аби якнайшвидше запустити його у дію. Кажуть це дасть змогу сформувати повну картину про бізнес-партнера та бачити недобросовісних платників  і їхні податкові "гріхи".

Проте, перший заступник начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський зазначає, що Закон про створення такого реєстру уже затверджений, фіскальна служба ще у лютому давала роз'яснення з цього приводу на різноманітних ресурсах та офіційному суб-сайті (відео роз'яснення можна переглянути за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=7kKfIncOPnc). Але фактично механізм не почав діяти, оскільки має певні неузгодження. Процедура повинна відбуватися без порушення інших законодавчих норм, таких як захист персональних даних чи доступ до публічної інформації. Саме тому наразі йдуть консультації ДФС з Міністерством юстиції. Лише після врегулювання спірних моментів дані про підприємства, що мають недоїмку, можливо буде переглянути на офіційному ресурсі фіскальної служби.

У зв'язку із цим, голова ОДА Валерій Коровій закликав Раду підприємців виступити до фіскальної служби із власним офіційним зверненням і пропозиціями. Це і стало першочерговим прийнятим рішенням Ради.

ГУ ДФС у Вінницькій області

 

Переглядів: 624 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024