Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 28.03.2024, 11:59
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2016 » Квітень » 7 » Роман Насіров: Головним завданням ДФС є безкомпромісна боротьба з тіньовою економікою
18:22
Роман Насіров: Головним завданням ДФС є безкомпромісна боротьба з тіньовою економікою

Пріоритетом у роботі фіскальної служби на сьогодні є боротьба з тіньовою економікою, зокрема, ліквідація незаконної діяльності конвертаційних центрів, податкових ям та інших схем, які призводять до значних втрат коштів з державного бюджету. Про це заявив Голова ДФС Роман Насіров під час прес-конференції у Кабінеті Міністрів України, в якій також взяв участь Перший заступник Голови ДФС Сергій Білан.

За його словами, зусилля працівників ДФС спрямовані на викриття резонансних кримінальних правопорушень. За рахунок цього  лише протягом першого кварталу поточного року припинено діяльність 30 центрів конвертації коштів, до складу яких входило 309 транзитно-конвертаційних підприємств.

«Зараз ми точно можемо сказати, що припинили діяльність системних конвертаційних центрів, системних майданчиків, які існували раніше. З початку року кожні три дні ми викривали конвертаційний центр, а це 30-50, а іноді і більше фіктивних підприємств, якими користувалися злочинці. Вкотре хочу наголосити, що ми і надалі вживатимемо заходів, аби користуватись послугами транзитно-конвертаційних груп було невигідно і небезпечно», – наголосив Роман Насіров.

На постійному контролі оперативників ДФС і протидія махінаціям з податку на додану вартість. Так, з початку року розпочато 54 кримінальних провадження за фактами незаконно заявлених до відшкодування коштів майже на 415 млн. грн., а  також незаконно відшкодованих з бюджету понад 16 млн. грн. ПДВ.

Також розпочато 716 досудових розслідувань за фактами ухилення від сплати ПДВ на суму понад 22 млрд. грн., з яких 365 млн. грн. вже відшкодовано. У тому числі розпочато 38 кримінальних проваджень за фактами неправомірного використання сільськогосподарськими виробниками (переробниками) спеціального режиму оподаткування на суму 638 млн. грн.

Неможливість проведення таких протиправних махінацій дозволили забезпечувати високі обсяги надходжень ПДВ до бюджету, які стабільно зростають з травня минулого року. Лише у березні цього року до бюджету надійшло майже 29 млрд. грн. цього податку.

Відзначив Роман Насіров і ефективну протидію маніпуляціям на ринку пального, яка здійснюється за рахунок функціонування Системи електронного адміністрування реалізації пального, Єдиного реєстру акцизних накладних та Реєстру платників акцизного податку з реалізації пального. За його словами, через 2-3 місяці роботи системи вже будуть відчутні суттєві результати від її впровадження.

Загалом, за перший квартал 2016 року оперативниками ДФС з незаконного обігу було вилучено підакцизних товарів на загальну суму 216 млн. гривень, припинено діяльність 46 незаконних виробництв лікеро-горілчаних виробів.

Крім того, у першому кварталі цього року за результатами роботи підрозділів податкової міліції державному бюджету відшкодовано збитків на загальну суму 278 млн. грн., 137 млн. грн. – стягнуто з вигодонабувачів конвертаційних центрів, накладено арешт на майно у кримінальних провадженнях на 980 млн. грн.

Як зазначив Перший заступник Голови ДФС Сергій Білан, в основу діяльності податкової міліції покладено перш за все економічний ефект, тобто стягнення завданих державі збитків, а не кількість засуджених.

«Робота податкової міліції змінена, змінені підходи і концепція роботи. Сьогодні – це не силові методи, а аналітика, інтелектуальні підходи, використання електронних баз, електронної аналітики та порівняльного аналізу», – наголосив Сергій Білан.

Наразі особливу увагу підрозділів податкової міліції сконцентровано на роботі з інтелектуальними податковими злочинами, махінаціях у сфері будівництва та протидії конвертцентрам та транзитно-конвертаційним групам.

Прес-служба Державної фіскальної служби України

http://sfs.gov.ua/media-tsentr/novini/244141.html

 

Переглядів: 596 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024