Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 26.04.2024, 18:02
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Жовтень » 5 » Щодо ліцензування господарської діяльності, пов’язаної із створенням об’єктів архітектури
08:54
Щодо ліцензування господарської діяльності, пов’язаної із створенням об’єктів архітектури

ЛИСТ ДЕРЖАВНОЇ АРХІТЕКТУРНО-БУДІВЕЛЬНОЇ ІНСПЕКЦІЇ УКРАЇНИ від 16.07.2014 р. № 40-16-2854
Щодо ліцензування господарської діяльності, пов’язаної із створенням об’єктів архітектури 
(генеральний підрядник, субпідрядник)

Постановою Кабінету Міністрів України від 05.12.2007 р. № 1396 затверджено Порядок ліцензування господарської діяльності, пов’язаної із створенням об’єктів архітектури (далі — Порядок ліцензування), який відповідно до змін, внесених постановою Кабінету Міністрів України від 27.02.2012 р. № 148, встановлює вимоги до ліцензування господарської діяльності, пов’язаної з будівництвом об’єкта архітектури, який за складністю архітектурно-будівельного рішення та (або) інженерного обладнання належить до IV і V категорії складності.
Додатком до Ліцензійних умов, затверджених наказом Мінрегіонбуду України від 27.01.2009 р. № 47, із змінами і доповненнями, внесеними наказом Мінрегіонбуду України від 06.10.2010 р. № 392, визначено перелік робіт (далі — Перелік), що підлягають ліцензуванню, який застосовується у частині, що не суперечить Порядку ліцензування.
Законами України «Про регулювання містобудівної діяльності» та «Про архітектурну діяльність», а також ДБН А.2.2-3-2012 «Склад та зміст проектної документації на будівництво» визначено, що будівництво — це будівництво, реконструкція, капітальний ремонт та технічне переоснащення об’єктів будівництва.
Крім того, законами України «Про основи містобудування»; «Про архітектурну діяльність» та «Про регулювання містобудівної діяльності» визначено, що будівельні роботи на об’єкті повинні виконуватись відповідно затвердженої у встановленому порядку проектної документації.
Згідно зі статтею 317 Господарського кодексу України будівництво об’єктів, які виконуються суб’єктами господарювання для інших суб’єктів або на їх замовлення, здійснюється на умовах підряду.
Відповідно до статті 318 Господарського кодексу України за договором підряду на капітальне будівництво одна сторона (підрядник) зобов’язується своїми силами і засобами на замовлення другої сторони (замовника) побудувати і здати замовникові у встановлений строк, визначений договором, об’єкт відповідно до проектно-кошторисної документації або виконати зумовлені договором будівельні та інші роботи, а замовник зобов’язується передати підряднику затверджену проектно-кошторисну документацію, надати йому будівельний майданчик, прийняти закінчені будівництвом об’єкти і оплатити їх.
На підставі статті 319 Господарського кодексу України підрядник має право залучати до виконання договору третіх осіб (субпідрядників), залишаючись відповідальним перед замовником за результати їх роботи. У цьому випадку підрядник виступає перед замовником як генеральний підрядник, а перед субпідрядниками — як замовник. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.08.2005 р. № 668 «Про затвердження Загальних умов укладання та виконання договорів підряду в капітальному будівництві» генеральний підрядник координує діяльність субпідрядників на будівельному майданчику, здійснює контроль за виконанням ними договірних зобов’язань, відповідає за організацію будівельного виробництва тощо.
За усталеною практикою договір підряду укладається замовником із підрядником, який здійснюватиме реалізацію основних (профільних) розділів проекту відповідно до затвердженої проектно-кошторисної документації.
Виходячи з наведеного, підряднику, у разі набуття ним статусу генпідрядника, достатньо мати ліцензію на виконання будівельних робіт, які він буде здійснювати власними силами на об’єкті будівництва, за відповідним класом наслідків, зазначеним у додатку до ліцензії, а субпідряднику — на роботи, які він буде виконувати в рамках субпідрядного договору, за тим же класом наслідків.
Заступник Голови                                                                                                   А. Ф. Григор

Джерело: Журнал «Строительный учет»

http://msu.com.ua/novosti-dlja-stroitelnuh-predprijatiy/kakaja-licenzija-nugna-genpodrjadchiku-i-subpodrjadchiku.html

Переглядів: 979 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024