Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 28.03.2024, 22:05
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Квітень » 20 » Щодо заповнення деяких граф податкової накладної
21:37
Щодо заповнення деяких граф податкової накладної

Лист ДФС України від 20.03.2015 р. N 5834/6/99-99-19-03-02-15

Щодо заповнення деяких граф податкової накладної

Державна фіскальна служба України розглянула лист щодо порядку заповнення деяких граф податкової накладної, починаючи з 1 січня 2015 року, та повідомляє.

Починаючи з 1 січня 2015 року при постачанні товарів/послуг на митній території України податкова накладна та розрахунок коригування до неї складаються за формою та в порядку, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 22.09.2014 р. N 957, із змінами та доповненнями, внесеними наказами МФУ від 14.11.2014 р. N 1129 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 22 вересня 2014 року N 957" та від 23.01.2015 р. N 13 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України" (далі - Порядок N 957).

Порядком N 957 передбачено, що з 1 січня 2015 року податкова накладна, додатки до неї та розрахунок коригування складаються виключно в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи.

Для розпізнавання електронною системою ідентичності зазначених платниками податків показників, вказаних у графі 5 податкової накладної, додатків до податкової накладної та розрахунку коригування, у вказаних графах передбачено зазначення коду одиниці виміру об'єкта операції відповідно до Класифікатора системи позначень одиниць вимірювання та обліку (далі - КСПОВО).

Згідно з пунктом 44.1 статті 44 Податкового кодексу України для цілей оподаткування платники податків зобов'язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов'язаних з визначенням об'єктів оподаткування та/або податкових зобов'язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством.

Таким чином, у разі якщо вартість послуги визначається із застосуванням одиниць обліку, які відображаються у первинних документах, регістрах бухгалтерського обліку, то у графах 5.1 та 5.2 податкової накладної зазначаються одиниці виміру (умовне позначення і код) згідно з КСПОВО, у тому числі і у випадку, коли одиницею обліку послуги згідно з договором визначена гривня.

У разі якщо послуга, що надається, не має одиниці обліку, у графі 5.1 зазначається "послуга", а графа 5.2 не заповнюється.

Щодо порядку заповнення графи 6 податкової накладної "кількість (об'єм, обсяг)" при постачанні послуг, повідомляємо таке.

У разі складання податкової накладної на повне постачання послуги або на суму коштів, що надійшла на поточний рахунок як попередня оплата (аванс) у повному обсязі, у графі 6 податкової накладної зазначається "1".

У разі складання податкової накладної на часткове постачання послуги або на суму попередньої оплати частини вартості послуги у графі 6 зазначається відповідна частка наданої (оплаченої) послуги у вигляді десяткового дробу. Наприклад, у разі постачання частини послуги, яка відповідає половині обсягу, вказаного у договорі, або у разі отримання суми попередньої оплати у розмірі половини договірної вартості послуги у графі 6 вказується число "0,5".

У графі 7 податкової накладної зазначається ціна постачання одиниці товару/послуги без урахування податку на додану вартість. Графа заповнюється у гривнях з копійками, якщо інше не передбачено чинним законодавством.

В. о. Голови                                                                       М. В. Мокляк

 

 

Переглядів: 633 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024