Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 17:38
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Липень » 15

Система електронного адміністрування ПДВ може бути удосконалена. Відповідний законопроект (№2173а від 30.06.2015), який передбачає внесення змін до Податкового кодексу, вже зареєстрований у Верховній Раді України.

 Зміни були підготовлені за результатами засідань робочої групи, створеної при Міністерстві фінансів України за участі представників ДФС та бізнес-спільноти, а також засідань у Комітеті Верховної Ради України з питань податкової та митної політки за участі народних депутатів.

«Метою законопроекту є удосконалення системи електронного адміністрування ПДВ за пропозиціями бізнесу та виправлення помилок платників, допущених під час роботи системи в тестовому режимі», – пояснює директор Департаменту методологічної роботи з питань оподаткування ДФС Неля Привалова.

Законопроект спрямований на врегулювання низки питань. Так, зокрема, відповідно до спецрежиму оподаткування суми ПДВ сільськогосподарських товаровиробників не підлягають сп ... Читати далі »

Переглядів: 839 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 15.07.2015 | Коментарі (0)

Головне управління ДФС у м. Києві нагадує, що при порушенні термінів сплати або неперерахування податків з вини банку, суб’єкт господарювання повинен надати до контролюючого органу заяву з копіями платіжних документів, що засвідчують факт подання їх до установи банку.

За порушення строку зарахування податків до бюджетів або державних цільових фондів, установлених Законом України «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні», з вини банку або органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, в якому відкриваються рахунки платників у системі електронного адміністрування ПДВ, такий банк/орган сплачує пеню за кожний день прострочення, включаючи день сплати, та штрафні санкції у розмірах, встановлених Податковим кодексом України, а також несе іншу відповідальність, встановлену ПКУ, за порушення порядку своєчасного та повного внесення податків, зборів, платежів до бюджету або державного цільового фонду. При цьому платник податків звільняється ... Читати далі »

Переглядів: 625 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 15.07.2015 | Коментарі (0)

Зміни до Податкового кодексу України щодо порядку формування податкового кредиту та визначення податкових зобов’язань з ПДВ, які набрали чинність з 1 липня 2015 року

З 1 липня 2015 року набрали чинність зміни до Податкового кодексу України (далі – Кодекс)  щодо порядку формування податкового кредиту та визначення податкових зобов’язань з ПДВ.

Так, відповідно до абзацу дев'ятого пункту 45 розділу I Закону України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи" з 01.07.2015 змінено деякі норми Кодексу щодо порядку формування податкового кредиту.

Зокрема,  виключено пункт 198.4 статті 198 Кодексу, згідно з яким  суми податку на додану вартість, сплачені (нараховані) у зв'язку з придбанням товарів/послуг та необоротних активів, які призначаються для використання в операц ... Читати далі »

Переглядів: 711 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 15.07.2015 | Коментарі (0)

Починаючи з 1 січня 2015 року, відповідно до пункту 201.4 статті 201 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) з урахуванням змін, внесених Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VІІІ “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)”, платники податку, які постачають електричну енергію, складають податкові накладні щодекадно на суму коштів, що надійшли в рахунок оплати за таку електричну енергію на їх поточні рахунки протягом відповідної декади. В останній день місяця такі платники податку складають податкові накладні/розрахунки коригування за результатами остаточного розрахунку зі споживачами електричної енергії з урахуванням поставленої електричної енергії та отриманих коштів протягом такого місяця.

 Така норма поширюється на всіх платників податку, які постачають електричну енергію, та на всіх етапах її постачання до кінцевого споживача.

 Також Порядком заповнення податкової н ... Читати далі »

Переглядів: 581 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 15.07.2015 | Коментарі (0)

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024