Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Субота, 20.04.2024, 04:44
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2016 » Червень » 07

Головне управління ДФС у Вінницькій області нагадує про правила оподаткування податком на доходи фізичних осіб та військовим збором доходу, отриманого фізичною особою від надання в оренду земельного паю юридичній особі.

Оподаткування доходів фізичних осіб регламентується розділом IV Податкового кодексу України. Відповідно до положень  розділу IV Податкового кодексу, до загального оподатковуваного доходу платника податку включається дохід від надання майна в  оренду, який оподатковуються податковим агентом під час нарахування (виплати) за ставкою 18 відсотків. Також вказаний дохід є об'єктом оподаткування військовим збором за ставкою 1,5 відсотків об'єкта оподаткування. Об'єкт оподаткування визначається виходячи з розміру орендної плати, зазначеної в договорі оренди, але не менше ніж мінімальна сума орендного платежу, встановлена законодавством з питань оренди землі.

Отож, юридична особа (орендар) при нарахуванні (виплаті) фізичній особі (орендод ... Читати далі »

Переглядів: 633 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 07.06.2016 | Коментарі (0)

ТЕМА НОМЕРА

Оновлена інструкція з ЄСВ

У зв’язку з набранням чинності Законом
№ 909, яким внесено зміни до Закону про ЄСВ, виникла необхідність приведення у відповідність із чинним законодавством підзаконних актів, які визначають, зокрема, порядок нарахування та сплати єдиного внеску. Про осн ... Читати далі »

Переглядів: 551 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 07.06.2016 | Коментарі (0)

З початку поточного року Контакт-центром ДФС платникам податків надано 573,6 тис. консультацій по телефону, 17,7 тис. -  електронною поштою і факсом. Загалом протягом січня – травня 2016 року Контакт-центром надано 591,4 тис. відповідей на запитання суб’єктів господарювання та громадян. Про це повідомив заступник директора Інформаційно-довідкового департаменту ДФС Андрій Кушнір в ефірі телеканалу «Рада».

«Робота інформаційно-довідкового департаменту є індикатором роботи ДФС. Чим більше звернень він отримує, тим ми більше розуміємо, де є проблеми. І це дає можливість службі реагувати на ці проблеми і визначати пріоритетні питання, які потребують вирішення», - зазначив Андрій Кушнір.

За його словами, за наданням інформаційно-довідкових послуг до ... Читати далі »

Переглядів: 771 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 07.06.2016 | Коментарі (0)

Лист Міністерства соціальної політики України від 02.03.2016 р. N 60/06/186-16

З метою реалізації права громадян України на працю працівники укладають трудові договори про роботу на підприємстві, в установі, організації або з фізичною особою. Передумовою для укладання трудового договору є розірвання трудового договору, який був укладений раніше, або укладення трудового договору на роботу за сумісництвом відповідно до постанови Кабінету Міністрів України "Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій" від 03.04.93 р. N 245, Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій, затвердженого наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства фінансів України від 28.06.93 р. N 43.

Відповідно до статей 38, 39 Кодексу законів про працю України працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений стро ... Читати далі »

Переглядів: 519 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 07.06.2016 | Коментарі (0)

Головне управління ГУ ДФС у Вінницькій області нагадує платникам єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб про те, що згідно з положеннями пункту 295.5 статті 295 Податкового кодексу України вони звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки. Поінформувати податкову про період відпустки шляхом подання заяви у довільній формі в ДПІ за місцем обліку слід до її початку, аби не проводилося нарахування авансових внесків єдиного податку за відпускний період.

До речі, законодавство не передбачає звільнення від сплати єдиного соціального внеску на час відпустки підприємців, отож , сплата ЄСВ за «відпускний» період проводиться у звичайному режимі.

 Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області ... Читати далі »

Переглядів: 618 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 07.06.2016 | Коментарі (0)

Чи потрібно платнику ПДВ проводити перереєстрацію та подавати до контролюючого органу реєстраційну заяву за формою № 1-ПДВ з позначкою «Перереєстрація» у разі, якщо відбулось перейменування назви вулиць, міст, селищ, зміна поштових індексів тощо?

      Пунктом 45.2 ст. 45 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі - ПКУ) визначено, що податковою адресою юридичної особи (відокремленого підрозділу юридичної особи) є місцезнаходження такої юридичної особи, відомості про що містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – Єдиний державний реєстр).
     Відповідно до п. 45.1 ПКУ податковою адресою платника податків - фізичної особи ... Читати далі »

Переглядів: 1139 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 07.06.2016 | Коментарі (0)

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024