Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 01:48
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Липень » 25 » Хмільник: Зберігайте здоров’я та бадьорість на робочому місці
16:03
Хмільник: Зберігайте здоров’я та бадьорість на робочому місці

Якщо Ви працюєте за комп’ютером протягом робочого дня, раз у півгодини хоча бпару хвилин дивіться куди завгодно, тільки не на монітор, наприклад - у вікно.

- Вставайте з-за столу при першій нагоді. Навіть сидячи можна потягуватися й міняти положення тіла. Взагалі, намагайтеся більше рухатися протягом дня. - Уникайте пилу: всі паперові завали на вашому столі – пилезбірники. Там, де пил, там мікроби і хвороби – алергія й астма.

- Випромінювання від звичайного стаціонарного телефону набагато менше, ніж від стільникового, тому радимо більше спілкуватися саме за допомогою нього.

- Відмовтеся від перекусів! Не можете цього зробити? Спробуйте їсти фрукти, горіхи замість цукерок та печива. Обідайте вчасно - легкий обід найкорисніший.

- Не вживайте багато кави, її користь для здоров’я сумнівна. Краще пийте сік – грейпфрутовий, апельсиновий або інший, який вам до смаку.

- Ваш комфорт та працездатність залежать від того, наскільки зручний ваш стілець, особливо якщо ваша робота «сидяча». Геть незручні стільці!

- Дотримуйтесь температурного режиму в робочому приміщенні, користуйтесякондиціонером з обережністю: він сушить повітря, а це шкодить вашому здоров’ю. Регулярно провітрюйте приміщення, в котрому ви працюєте.

- Вибирайте зручне взуття, одяг з натуральних тканин, це складові комфорту.

-Якщо у вас розболілася голова, не поспішайте приймати ліки. Причиною болю може бути духота, сухе повітря, звичайна перевтома, занадто близько розташований монітор комп’ютера. Усуньте причину, відпочиньте протягом 5-10хв., біль мине!

- Хвороба, перенесена на ногах, загрожує її швидким повторенням, а також ускладненнями в майбутньому. Хворійте вдома, не наражайте на небезпеку своїх колег!

- Не відкладайте щорічну планову відпустку на наступний рік, інакше ризикуєте заробити синдром хронічної втоми. По можливості дробить свій відпочинок на кілька частин, якщо тижневого або двотижневого відпочинку вам досить. - Постійне невдоволення роботою, колегами, оточенням, самою професією – причина стресів. Цей стан також є причиною постійної стомленості, дратівливості, багатьох захворювань.

- Знаходьте для себе заняття: неробство, як не дивно, стомлює більше ніж навантаження. Якщо невідкладної роботи немає, зробить щось на майбутнє, або зробить добру справу - допоможіть колезі по роботі.

- Трудоголіки потребують більше приємних вражень, тому не перевантажуйте себе надмірною кількістю роботи, її ціна – стрес та хвороби в майбутньому!

- Посміхайтеся частіше! Доведено:посмішка сприяє виробленню ендорфинів, а вони дають відчуття спокою, радості, поліпшують настрій і продовжують життя. Пам’ятайте! Робота – це лише частина Вашого життя, але не єдиний його зміст. Почувайтеся комфортно на своєму робочому місці та отримуйте від своєї праці лише задоволення.

БЕРЕЖІТЬ ЗДОРОВ’Я!

В.Г.Ус, завідувач навчально-консультативним пунктом м. Хмільника За матеріалами навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Вінницької області Сайт Хмільницької міськради

http://hmilnyk.osp-ua.info/?pokaz=100132

 

Переглядів: 710 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024