Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 28.03.2024, 20:10
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2016 » Березень » 1 » Кредити громадянам по програмі енергоефективності: питання оподаткування
18:37
Кредити громадянам по програмі енергоефективності: питання оподаткування

Як відомо урядовим рішенням на 2016 рік продовжено строк виконання «Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010 - 2015 роки».

Постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2011 року N 1056 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження. Зокрема, бюджетні кошті спрямовуються у т. ч. на стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування частини суми кредиту, залученого для придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів, до яких належать, зокрема, для квартир багатоквартирних житлових будинків - вікна та балконні двері з енергозберігаючим склом (крім однокамерних) та відповідне додаткове обладнання і матеріали до них.

Кредит надається позичальникам у національній валюті уповноваженими установами (ПАТ "Державний ощадний банк України", "Державний експортно-імпортний банк України", ПАТ АБ "Укргазбанк") на здійснення відповідних заходів. Відшкодування частини суми кредиту здійснюється у межах коштів, передбачених у державному бюджеті на відповідний рік, та відповідно до помісячного плану асигнувань у порядку черговості надходження до Держенергоефективності зведених реєстрів позичальників. Обов'язковою умовою для включення уповноваженою установою відомостей до зведеного реєстру позичальників є подання таким позичальником до уповноваженої установи копій документів, що підтверджують цільове використання кредитних коштів, відповідно до умов кредитного договору.

Оподаткування доходів фізичних осіб регламентується розділом IV Податкового кодексу України Кодексу, відповідно до пп. 165.1.1 п. 165.1 ст. 165 якого до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається, зокрема, сума державної та соціальної матеріальної допомоги, державної допомоги у вигляді адресних виплат та надання соціальних і реабілітаційних послуг відповідно до закону, житлових та інших субсидій або дотацій, компенсацій (включаючи грошові компенсації інвалідам, на дітей-інвалідів при реалізації індивідуальних програм реабілітації інвалідів, суми допомоги по вагітності та пологах), винагород і страхових виплат, які отримує платник податку з бюджетів та фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування та у формі фінансової допомоги інвалідам з Фонду соціального захисту інвалідів згідно із законом.

Оскільки відшкодування частини суми кредиту, отриманого фізичними особам - позичальниками, буде здійснюватися за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті на відповідний рік, то сума такого відшкодування може бути віднесена до категорій доходів, визначених пп. 165.1.1 п. 165.1 ст. 165 Кодексу. Відповідне роз’яснення надано листом ДФС України, від 16.02.2016,  № 1674/Д/99-99-17-03-03-14 "Щодо оподаткування податком на доходи фізичних осіб суми відшкодування частини кредиту, якщо таке відшкодування здійснюється за рахунок коштів державного бюджету".

ГУ ДФС у Вінницькій області

http://vin.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/239060.html

Переглядів: 672 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024