Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 25.04.2024, 22:27
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2016 » Березень » 21

Які операції є контрольованими?

Відповідно до положень статті 39 Податкового кодексу України для цілей нарахування податку на прибуток підприємств контрольованими є господарські операції, які впливають на об'єкт оподаткування платника податку, що здійснюються:

- з пов'язаною особою - нерезидентом;

- з нерезидентом, зареєстрованим у державі (на території), що включена до переліку держав (територій), затвердженого Кабінетом Міністрів України. Операції з контрагентом, зареєстрованим у державі (на території), включеній до зазначеного переліку, визнаються контрольованими з дати включення держави (території) до такого переліку.

- через комісіонерів - нерезидентів при здійсненні зовнішньоекономічних господарських операцій з продажу товарів.

... Читати далі »
Переглядів: 1068 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 21.03.2016 | Коментарі (0)

Який порядок використання або повернення коштів, які були надмірно або помилково перераховані на спеціальний рахунок сільськогосподарським підприємством?

      Відповідно до п. 209.1 ст. 209 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі - ПКУ) резидент, який провадить підприємницьку діяльність у сфері сільського і лісового господарства та рибальства та відповідає критеріям, встановленим у п. 209.6 ст. 209 ПКУ (далі - сільськогосподарське підприємство), може обрати спеціальний режим оподаткування.
     Пунктом 209.2 ст. 209 ПКУ передбачено, що позитивна різниця між сумою податкових зобов’язань звітного (податкового) періоду та сумою податкового кредиту звітного (податкового) періоду, визначена:
  &n ... Читати далі »

Переглядів: 808 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 21.03.2016 | Коментарі (0)

Результати роботи ДФС у 2015 році, за перші місяці 2016 року та основні завдання ДФС на поточний рік обговорювалися під час робочої наради за участі Міністра фінансів України Наталії Яресько, заступника Міністра фінансів України – керівника апарату Оксани Маркарової, Голови ДФС Романа Насірова, його першого заступника Сергія Білана, керівників структурних підрозділів та територіальних органів ДФС 18 березня 2016 року.

«Сьогодні наша спільна мета і спільне завдання – подолати корупцію, оскільки без цього неможливо встановити клімат партнерства між державою і бізнесом, податковою службою і платниками податків. Ми маємо створити дійсно прозору сервісну службу та мінімізувати будь-які можливості для суб’єктивізму та корупції в ДФС», - зазначила Наталія Яресько.

За її словами, успішність виконання завдання з докорінного реформування залежить від кількох ключових факторів. Серед них –  наявність чесних фахових співробітників, які пр ... Читати далі »

Переглядів: 637 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 21.03.2016 | Коментарі (0)

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024