Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Середа, 24.04.2024, 07:48
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2016 » Березень » 21 » Роман Насіров: ДФС має чіткий план дій та реформ
07:34
Роман Насіров: ДФС має чіткий план дій та реформ

Результати роботи ДФС у 2015 році, за перші місяці 2016 року та основні завдання ДФС на поточний рік обговорювалися під час робочої наради за участі Міністра фінансів України Наталії Яресько, заступника Міністра фінансів України – керівника апарату Оксани Маркарової, Голови ДФС Романа Насірова, його першого заступника Сергія Білана, керівників структурних підрозділів та територіальних органів ДФС 18 березня 2016 року.

«Сьогодні наша спільна мета і спільне завдання – подолати корупцію, оскільки без цього неможливо встановити клімат партнерства між державою і бізнесом, податковою службою і платниками податків. Ми маємо створити дійсно прозору сервісну службу та мінімізувати будь-які можливості для суб’єктивізму та корупції в ДФС», - зазначила Наталія Яресько.

За її словами, успішність виконання завдання з докорінного реформування залежить від кількох ключових факторів. Серед них –  наявність чесних фахових співробітників, які працюватимуть прозоро і відповідально, зі справедливим підходом до оподаткування всіх категорій платників податків. Також необхідно мінімізувати будь-які можливості для суб’єктивізму та корупції шляхом IT-автоматизації всіх процесів.

Наразі, фіскальною службою вже запроваджено електронне  адміністрування ПДВ, система електронного адміністрування реалізації пального, посилено контроль за трансфертним ціноутворенням, створено автоматизовану систему аналізу та управління ризиками.

За словами Голови ДФС, на 2016 рік служба має чіткий план та активно співпрацює з  професійними колегами з Європейського Союзу, на практиці втілюючи їх успішний досвід.

Найбільшим результатом 2015 року стало перевиконання ДФС завдань із забезпечення надходжень до бюджету, що дало змогу вирішити проблеми з бізнесом – закрити суттєві переплати з акцизного податку, повернути заборгованість з відшкодування податку на додану вартість та стабільно державі виконувати соціальні зобов’язання.

Так, у 2015 році до загального фонду державного бюджету ДФС було забезпечено 487 млрд. грн., 275 млрд. грн. – по податковому напряму та 202 млрд. грн. -  по митному.

Платникам податків було відшкодовано 68,4 млрд. грн. ПДВ, що дало змогу ліквідувати прострочену заборгованість з відшкодування податку.

«Всі корупційні схеми, завдяки яким у минулі роки була штучно створена прострочена заборгованість з ПДВ, ми зруйнували. Прозорий процес відшкодування ПДВ, який існує зараз, та актуальна ситуація, коли фактична черга на відшкодування ПДВ складає п’ять – шість тижнів, дає змогу компаніям – платникам податків та ДФС працювати у спокійному режимі. Якщо компанія повинна отримати відшкодування ПДВ, вона його отримає», - підкреслив Роман Насіров.

У поточному році ДФС стабільно продовжує перевиконувати планові показники з надходжень до бюджету. У січні-лютому індикативні показники Міністерства фінансів України перевиконані на 14,5%, до бюджету додатково надійшло 8,2 млрд. грн.

 «Поряд із забезпеченням надходжень до бюджету серед пріоритетів, які визначені для ДФС на найближчі місяці 2016 року, – посилення організації митного контролю та безпеки, блок оподаткування юридичних осіб, у якому ми продовжуємо модернізувати і наші сервіси та процеси адміністрування, податковий та митний аудит», - зазначив Голова ДФС.

Значна увага надається й перебудові офісу великих платників податків, моніторингу доходів та облікових звітних систем, повній електронізації всіх процесів, адміністративному оскарженню та судовому супроводженню, організаційно-контрольному забезпеченню, кадровій політиці та роботі з персоналом, оптимізації інфраструктури тощо.

Також, за словами Голови ДФС, сьогодні розробляються додаткові заходи для посилення контролю за сплатою ЄСВ та податку на доходи фізичних осіб для забезпечення надходжень платежів до бюджету та проведення повної детінізації заробітної плати. 

«Серед резервів збільшення надходжень до бюджету держави –  детенізація економіки, покращення роботи митниць, закриття схем ухилення від сплати податків. Нам потрібно завершити заплановані кроки реформи, потрібна загальна детінізація, щоб економіка країни стала прозорою, а компанії працювали за економічними правилами, а не за правилами тіньового бізнесу», - наголосив Роман Насіров.

18.03.2016 - Прес-служба Державної фіскальної служби України

 

Про http://sfs.gov.ua/media-tsentr/novini/241363.html

Переглядів: 637 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024