Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 28.03.2024, 21:46
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Липень » 21 » Податковий кредит з ПДВ: основні правила декларування
13:38
Податковий кредит з ПДВ: основні правила декларування

 Головне управління ДФС у Вінницькій області нагадує платникам основні правила відображення сум ПДВ у складі податкового кредиту.

 Перш за все, слід враховувати, що з 1 липня п.р. податковий кредит звітного періоду формується за всіма без винятку отриманими та зареєстрованими в ЄРПН податковими накладними. Якщо придбані товари, послуги чи основні засоби будуть використані в негосподарській діяльності або в операціях, що не обкладаються ПДВ, необхідно нарахувати податкові зобов’язання, виходячи з вартості таких придбань, та не пізніше останнього календарного дня звітного періоду скласти податкову накладну, зареєструвавши її в ЄРПН у терміни, встановлені Податковим кодексом для такої реєстрації.

 Якщо податкову накладну зареєстровано в Єдиному реєстрі податкових накладних із запізненням, покупець може включити таку податкову накладну до складу податкового кредиту за умови, що з дати складання такої податкової накладної минуло не більше 180 календарних днів. 

 Для того, щоб правильно відобразити у складі податкової звітності податкові накладні, які були складені в одному звітному періоді, а  зареєстровані в ЄРПН в іншому, слід проаналізувати причину. Якщо податкова накладна зареєстрована в ЄРПН своєчасно, тобто протягом 15-ти календарних днів, що настають за датою її складання, така податкова накладна включається до складу податкового кредиту звітного періоду, в якому її було складено. Якщо ж податкові накладні були зареєстровані в ЄРПН з порушенням встановленого строку, вони включаються до податкового кредиту того звітного періоду, в якому їх було зареєстровано в ЄРПН. 

 Якщо виникла потреба скоригувати податкові зобов’язання до податкової накладної за минулий рік, яка не підлягала реєстрації в ЄРПН, продавець має спочатку зареєструвати податкову накладну, а потім – розрахунок коригування до неї. Нагадуємо, що не підлягають коригуванню зобов’язання за податковими накладними, з дати складання яких пройшло більше 1095 днів.

Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області

http://vin.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/207186.html

Переглядів: 852 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024