Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 26.04.2024, 02:24
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Вересень » 16

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони".

Законом Угоду про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, вчинену у частині політичних положень (Преамбула, Стаття 1, Розділи І, ІІ, VII) 21 березня 2014 року в м. Брюссель та у частині торговельно-економічних і галузевих положень (Розділи ІІІ, ІV, V, VI) 27 червня 2014 року в м. Брюссель, яка набирає чинності в перший день другого місяця, що настає після дати здачі на зберігання до Генерального секретаріату Ради Європейського Союзу останньої ратифікаційної грамоти або останнього документа про затверджен ... Читати далі »

Переглядів: 687 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 16.09.2014 | Коментарі (0)

Запитання 1. Фізична особа — підприємець, яка застосовує загальну систему оподаткування, здійснює діяльність у сфері комісійної торгівлі. Що включається до доходу такого підприємця: сума виручки чи сума винагороди за договором комісії?


Статтею 177 Податкового кодексу регламентовано порядок оподаткування доходів, отриманих фізичною особою — підприємцем, яка застосовує загальну систему оподаткування, п. 177.2 якої передбачено, що об’єктом оподаткування є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та негрошовій формі) і документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю такої фізичної особи — підприємця. До переліку витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів, ... Читати далі »

Переглядів: 879 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 16.09.2014 | Коментарі (0)

            Головне управління Міндоходів у Вінницькій області звертає увагу платників  на те, що з  10 вересня п.р. (дати оприлюднення в «Урядовому кур’єрі») діє  Постанова Кабінету Міністрів України від 3 вересня 2014 року № 410, якою затверджено новий перелік медичних виробів, операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України яких підлягають обкладенню податком на додану вартість за ставкою 7 відсотків. На відміну від попереднього урядового документу, який регламентував це питання ( постанова КМУ від 1 липня 2014 р. № 216), наразі Постанова містить конкретний список виробів, які мають статус медичних й, відповідно, оподатковуються за меншою ставкою податку на додану вартість. Наявність чіткого переліку виробів із кодами згідно з УКТЗЕД дозволяє уникнути сумнівів щодо того, відноситься той чи інший виріб до медичного, й, відповідно, помилок під час на ... Читати далі »

Переглядів: 538 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 16.09.2014 | Коментарі (0)

Чи підлягає оподаткуванню військовим збором сума орендної плати, що виплачується за договором оренди нерухомого (рухомого) майна СГ ФО?

     Цивільно-правові відносини врегульовано Цивільним кодексом України (далі – ЦКУ), відповідно до ст. 626 якого договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов’язків. 
     Правові відносини про найм (оренду) визначено главою 58 ЦКУ, згідно ст. 759 якої за договором найму (оренди), наймодавець передає або зобов’язується передати наймачеві майно у користування за плату на певний строк, за користування якого з наймача справляється плата, розмір якої встановлюється договором найму (ст. 762 ЦКУ). 
     Разом з тим, нормами ЦКУ передбачено укладання інших цивільно-правових договорів, зокрема, договір підряду (ст. ... Читати далі »

Переглядів: 697 | Додав: odzvinkovsky | Дата: 16.09.2014 | Коментарі (0)

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024