Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 25.04.2024, 16:56
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Вересень » 2 » Банк простив борг – сплати податок з додаткового блага
07:58
Банк простив борг – сплати податок з додаткового блага

Столичному бізнесмену доведеться сплатити до бюджету 1,7 мільйона гривень за нехтування закону

Кредит від банку для старту власного бізнесу, не рідко,  єдиний вихід для успішного початку його розвитку. Саме з такою метою киянин П. в одному із банків отримав чималеньку суму кредиту.

В подальшому, на позичені кошти підприємець «розгорнув» широку діяльність у Києві. Зокрема, займався розвитком агенції нерухомості, здійснював роздрібну торгівлю продовольчими товарами і разом з тим, надавав послуги у сфері будівництва.

Бізнес процвітав, а про те, що варто повертати кошти з урахуванням відсотків, бізнесмен довго волів не згадувати. З часом, він все-таки виплатив банку майже 6 мільйонів гривень, а нараховану пеню, близько 8 мільйонів гривень, банк «пробачив», списавши її, як безнадійний борг позичальника.

Таким чином, «прощена» сума стала додатковим благом платника, яке, він повинен був включити до податкової декларації та сплатити податки, відповідно до норм  податкового законодавства.

Враховуючи той факт, що громадянин є фізичною особою-підприємцем, відповідно до пункту 177.11. статті 177 Податкового кодексу України, фізичні особи-підприємці подають річну податкову декларацію у строк, визначений підпунктом 49.18.5 пункту 49.18 статті 49 цього Кодексу, в якій поряд з доходами від підприємницької діяльності мають зазначатися інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи.

Проте, бізнесмен декларацію до податкової не подав і податки із суми не сплатив.

Натомість, фахівці податкової справи одного зі столичних органів ДФС, оперативно здійснивши перевірку діяльності цього бізнесмена, встановили, що його борги перед державою склали майже 1,7 мільйона гривень, які він повинен сплатити до бюджету.  

  Джерело: ГУ Міндоходів у м.Кииєві 

http://kyiv.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/161945.html

 

Переглядів: 1110 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024