Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 25.04.2024, 13:19
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Вересень » 30 » Офіційна інформація щодо податкової перевірки 6-річного киянина
08:11
Офіційна інформація щодо податкової перевірки 6-річного киянина

Дарницькі податківці діяли в межах діючого законодавства

Нещодавно на сторінках газети «Вести» було розміщено статтю «Налоговые проверки устраивают уже и детям», в якій йшлося про перевірку 6-річного киянина Івана, якому дідусь оформив дарування на свою квартиру.

Посилаючись на вимоги Цивільного та Сімейного кодексів автором статті вказувалось на відсутність підстав сплачувати податок на доходи фізичних осіб при оподаткуванні зазначеної операції.

Головне управління Міндоходів у м. Києві повідомляє, що при оформленні житлової нерухомості на неповнолітнього, батьки хлопчика отримали на їм’я дитини реєстраційний номер платника податків. Саме тому він значиться у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків. На цьому участь неповнолітнього у справі щодо сплати податків закінчується. Відповідно до п. 99.2 статті 99 Податкового кодексу України, грошові зобов'язання неповнолітніх осіб виконуються їх батьками (усиновителями), опікунами (піклувальниками) до набуття неповнолітніми особами цивільної дієздатності в повному обсязі.

Обов’язок по сплаті податків виник тому, що юний власник квартири отримав її в дарунок від дідуся, який не є членом сім’ї дарувальника першого ступеня споріднення, тому, згідно п. 167.2 ст. 167 Податкового кодексу України, вартість дарунка підлягає оподаткуванню за ставкою 5%. Крім того, жодних відомостей про сплату податків при нотаріальному оформленні договору дарування у податківців не було.

У зв’язку з вищезазначеним, фахівцями податкової інспекції в адресу батьків надсилались численні повідомлення щодо необхідності з’явитись та задекларувати отриману 6-річним Іваном нерухомість, проте зворотної реакції не послідувало.

ГУ Міндоходів у м. Києві наголошує, що, відповідно до законодавства України батьки у разі отримання неповнолітньою дитиною дарунку повинні подати податкову декларацію від імені неповнолітньої дитини та сплатити податок на доходи фізичних осіб у розмірі 5%.

http://kyiv.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/166167.html

 

Переглядів: 610 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024