Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 26.04.2024, 01:36
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Вересень » 26 » Заробітна плата «в конверті» – приниження вашої гідності
09:54
Заробітна плата «в конверті» – приниження вашої гідності

«Я більше не хочу отримувати заробітну плату «в конверті»»…

З такими словами нещодавно до ДПІ у Святошинському районі ГУ Міндоходів у м. Києві звернулась мешканка столиці, яка у своїй заяві зазначила, що працює на підприємстві, де роботодавець платить «сіру» заробітну плату.  

Фахівці податкової справи оперативно зреагували на скаргу громадянки та провели перевірку ТОВ «Т», яка підтвердила слова обуреної киянки. Виявилося, що роботодавець дійсно розраховувався «конвертами» із громадянкою Р., що призвело до заниження зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та фонду заробітної плати з єдиного соціального внеску на суму понад 40 тисяч гривень. Крім того, встановлено, що роботодавець порушив низку вимог податкового законодавства по сплаті ЄСВ.

Як наслідок, на підставі виявлених правопорушень ТОВ «Т» донараховано основного платежу по ПДФО на 5,8 тисяч гривень, застосовано фінансову санкцію 4,1 тисячі гривень, виставлено податкову вимогу в

16,4 тисячі гривень, а також нараховано штрафних санкцій на 8,5 тисяч гривень.

Загалом, горе-роботодоваць за махінації з «конвертами» та нехтування правами найманого працівника має сплатити до державної казни  35,3 тисяч гривень.

За словами очільника столичного управління Міндоходів Ігоря Бондаренка, не варто коритися обставинам, якщо роботодавець виплачує тіньову зарплатню. Потрібно повідомити про цей факт районну податкову інспекцію, за місцем реєстрації  роботодавця.

«Оформлення трудових відносин в за­конодавчо встановленому порядку і офіційне отри­мання заробітної плати – це державний захист від неза­конного звільнення, безпечні і здорові умови праці та ваша впевненість у завтрашньому дні!», – зазначив Ігор Григорович.

http://kyiv.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/165718.html

Переглядів: 556 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024